Valentine’s Day – O poveste despre iubire

Valentine’s Day – O poveste despre iubire

Legenda spune că sărbatoarea Zilei Îndrăgostiților, Valentine’s Day, a început încă de pe vremea împăratului roman, Claudiu al II-lea. Acesta era un luptător îndârjit care a decis să interzică căsătoriile din cauza faptului că bărbații romani refuzau să meargă la război, preferand sa stea acasa cu sotiile si copiii.

Valentin, un preot creștin care credea cu tărie că dreptul oamenilor de a se căsători era unul divin, a unit multe cupluri în secret pentru a nu fi descoperit de către împăratul Claudiu.

Într-un final, acesta a fost găsit și arestat și încurajat să devină un soldat roman, fiind astfel obligat să renunțe la creștinism. Valentin a refuzat să se lepede de credința sa, lucru ce l-a determinat pe împărat să îl întemnițeze și să îl condamne la moarte.

Preotul, până în ziua execuției, 14 Februarie, a trimis scrisori prietenilor săi, semnându-le “Adu-ți aminte de Valentin al tău“.

Expresia este cunoscută pe întreg globul și se regăsește pe multe felicitări cu tematica de Valetine’s Day, “Your Valentine“ iar invitația la o întâlnire în această zi specială făcându-se cu întrebarea “Would you be my Valentine ?“.

Epoca modernă continuă să sărbătorească dragostea la data de 14 Februarie și multe perechi aleg să își unească destinele la această data.

În contextul actual al pandemiei, ne-am redefinit modul de a sărbători evenimente importante sau de petrecere a timpului liber și cu toții ne-am plictisit de atâta stat în casă, însă pentru a serba Ziua Îndrăgostiților alături de jumătatea ta, vei aprecia mai mult intimitatea dată de propria locuință și îți vei da seama că este în avantajul vostru.

Ziua poate începe cu un mic dejun special pe care să îl serviți în pat, în timp ce vă uitați la un film romantic și vă cuibăriți unul lângă celălalt. Poți chiar, de ce nu, să faci împreună cu ea un maraton al filmelor de Valentine’s Day.

cover-facebook

Vă puteți face declarații de dragoste sau să vă lăsați biletele cu mesaje de iubire prin toată casa. Știm că ți se pot părea demodate scrisorile, însă vor impresiona și vor ajunge la inima persoanei iubite.

Dacă în ultima vreme ați fost amândoi foarte ocupați și prinși în iureșul cotidian, vă puteți reconecta pur și simplu stând de vorbă. Adu-i aminte de prima voastră întâlnire, primul sărut, prima oară când v-ați ținut de mână. Ce poate fi mai romantic decât să vă amintiți împreună de primii fluturași pe care i-ați simțit ?

Se spune că “Dragostea trece prin stomac“ iar dacă de obicei în această seară luați masa în oraș, vă puteți distra în timp ce pregătiți împreună o cină romantică și să folosiți și ingrediente afrodisiace precum ciocolată, ardeiul iute sau scorțisoară.

Dacă am vorbit de cina romantică, nu uita de petalele de trandafir pe care le poți pune prin toată casa, mirosul senzual al acestora și culoarea pasională vor crea atmosfera perfectă. Poți aprinde lumânări parfumate, să pui în surdină melodia voastră preferată și să desfaci o sticlă de vin roșu. Următorul pas ar fi să îți surprinzi perechea cu un cadou din inimă. Află ce își dorește foarte mult și fă-i o bucurie. În zilele noastre, pot fi comandate online chiar și florile și cutia de bomboane.

Indiferent cum alegeți să petreceți această zi specială, bucurați-vă unul de celălalt și celebrați dragostea care vă leagă!

Articol realizat de Ana Băloiu

Shopping analyst @FashionUP

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE