Analiza de look #8

Prin natura profesiei, mereu imi salvez in Pinterest fotografii cu tinute care imi atrag atentia. Unele imi sunt inspiratie pentru propriul stil (believe it or not, acum sunt intr-o perioada in care alimentez un moodboard intitulat „stilul meu cand voi avea 60 de ani”), altele pentru femeile cu care lucrez in programul Style Vision Board. Insa din cand in cand, pun deoparte si outfituri care, desi simpatice sau interesante, ar putea fi mai bune, mai bine construite… cu mici imbunatatiri.

Fiecare mica imbunatatire e, de fapt, o mini-lectie de styling: proportii si volumetrii corectate, stiluri si culori imbinate mai armonios, o accesorizare mai moderna ori mai spectaculoasa… Poate candva le voi aduna pe toate intr-un workshop intitulat 101 sfaturi de styling. Pana atunci, le las aici sa le studiati si apoi sa le observati si corectati in propriile tinute (sau putem face asta impreuna, in Style Vision Board).

Look 1 : Drumetie in stil hipsteresc

Plusuri

  • Accentele create de culorile vii permit nuantelor naturale, organice (cafeniu, maro, verde masliniu) sa capete un aer modern, deloc rustic, indepartat de modestia lor traditionala
  • Pantalonul de oras, glisat in sosete (mai ales cand pantalonul are, ca aici, volumul si tesatura potrivite pentru a se rasfrange peste sosete)
  • Asocierile dintre diversele texturi, care dau relief intregii siluete

Posibile imbunatatiri

  • Croiala sacoului fara maneci paraziteaza armonia intregii tinute. O haina cu o linie mai ingustata (mai putin voluminoasa) si fara buzunare ar fi fost mai flatanta – acestea din urma latesc vizual pieptul.
  • In locul baschetilor si sosetelor negre, as fi ales una din nuantele vii prezente in tinuta.
  • Pata de culoare ar fi subliniat coerenta cromatica si nu ar fi perturbat ansamblul look-ului. Oricum, incaltamintea neagra nu e recomandata cand niciun alt element al timutei nu e negru sau gri).

Look 2 : Pensionara minimalista

Plusuri

Croiala voluminoasa, tip cocon, a mantoului, care imbratiseaza frumos rochia
Asocierea dintre tesatura moale a mantoului si cea rigida a rochiei
Geometria deloc plictisitoare a gentii
Gulerul ridicat al mantoului

Posibile imbunatatiri

  • Parul ridicat sau strans ar ajuta ca, prin simpla eliberare a cefei, liniei maxilarului si umerilor, intreaga silueta sa para mai longilina si mai fina.
  • Desi clasice, dresurile negre inaspresc aspectul tinutei, o impovareaza, o fac sa para mai conservatoare decat este in realitate. Nu as ezita deloc sa ii inlocuiesc cu o pereche de cizme inalte din piele intoarsa maro ciocolatiu, care ar suplini texturile tinutei. Intr-un registru stilistic diferit, incaltamintea ar putea fi inlocuita de niste ghete scurte verde masliniu (apropiate ca nuanta de pardesiu), astfel echilibrand proportiile culorilor din outfit.
  • Niste bijuterii aurii, cu design interesant, ar fi fost binevenite si ar fi luminat tinuta.

Look 3 : Minimalism citadin

Plusuri

  • Diferitele tonuri de bej – camel, caramel, capuccino – dinamizeaza si confera eleganta tinutei compusa din pulover negru / pantaloni negri
  • Prezenta caciulitei aduce o nota casual, simpatica in raceala tinutei minimaliste.

Posibile imbunatatiri

  • Alaturarea dintre caciulita asezata in varful capului si parul lung, despletit creaza un aspect usor neglijent, care nu se potriveste nici fizionomiei acestei tinere femei, nici tinutei in ansamblu. Partea superioara a tinutei pare, astfel, dezordonat.
  • Parul strans intr-un coc mic la spate sau o coada de cal laterala ar fi aratat mai bine.
  • Geanta de dimensiuni exagerate, purtata ca si cum ar fi un plic, dezechilibreaza look-ul. Un model cu volum mediu ar fi fost o alegere mai buna.
  • Manseta pantalonilor, lasat sa acopere aproape complet incaltamintea, are ca rezultat vizual un aspect inestetic si exagerat – e suficient sa ne imaginam cat de murdar este tivul… O optiune mai buna ar fost ca tivul pantalonului “cazut” lejer pe pantofi ar fi obtinut efectul dorit, fara ca pantalonul sa se transforme intr-o carpe de sters trotuarul.

Look 4 : Februarie londonez

Plusuri

  • Asocierea dintre pantalonul din stofa cadrilata si cojocul scurt din piele, ca tinuta urbana

Posibile imbunatatiri

  • Stilul si forma botinelor nu permite ca lookul sa fie finalizat intr-o nota curata. O pereche de ghete cu talpa mai groasa sau niste bascheti/ adidasi voluminosi ar fi ancorat tinuta la sol si ar fi echilibrat proportiile outfitului.
  • Croiala boxy a gecii ar fi trebuit sa fie in contrapunct cu niste pantaloni la fel de interesanti vizual. Pe cand cei alesi nu indeplinesc acest criteriu. Sunt croiti dintr-o stofa prea subtire, cu o lungime mult prea clasica si au o linie prea putin generoasa (fara volumul larg, al unor pantaloni moderni). Una peste alta, sunt eclipsati vizual de cojoc.
  • Geanta ar fi putut fi o idee mai mica si cu o forma mai structurata, cum erau gentile de doctor in stil victorian.

Look 5 : Stil rustic urban

Plusuri

  • Combinatia cromatica de rosu si verde masliniu
  • Alaturarea dintre imprimeul camuflaj si piesele British traditionale (sacoul rosu din stofa impaslita, haina vanatoreasca)
  • Decolteul degajat, in care se vede tricoul simplu.

Imbunatatiri posibile

  • Pantalonii ar fi avut de castigat daca ar fi avut o croiala dreapta, in locul acesteia barrel, usor bufanta, care accentueaza silueta ovoidala a tinutei
  • Pantofii sunt total nepotriviti: sunt prea ingusti si cu talpa prea subtire, comparativ cu volumul supradimensionat al intregului outfit. De inlocuit cu o pereche de ghete sau bocanci.
  • Combinatia dintre sacoul rosu si haina oliv vanatoreasca, ambele oversize, nu ma convinge. As fi preferat ca tinuta sa conserve accentul de rosu inlocuind sacoul cu un pulover simplu, lejer, cu decolteu la baza gatului si pastrand haina de vanatoare.

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul – la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri – este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE