Analiza de look #4

Nu am mai facut de ceva vreme o analiza a tinutelor care imi atrag atentia, dar e ok. Intre timp s-a schimbat sezonul, ceea ce inseamna ca tinutele devin mai complexe, au straturi, mai multe detalii, iar lupa mea gaseste mai multe chitibusuri de care sa se agate. Ca de obicei, evaluarea mea incepe cu plusurile si suplimenteaza cu posibile imbunatatiri ale outfitului.

Look 1 : Minimalism casual

Plusurile

  • Imbinarea dintre un hanorac cu gluga si un mantou de toamna fara revere permite celor doua piese, din universuri si registre stilistice diferite, sa se completeze intr-o maniera armonioasa

Posibile imbunatatiri

  • Impactul vizual al look-ului oversize (ambele piese sunt largi, lejere) este parazitat de lungimea pantalonului. As fi preferat ca jeansul ecru sa fie mai scurt cu 3-4 cm pentru ca glezna sa fie vizibila si, astfel, sa apara un contrast intre amploarea piesei si finetea gleznei (intre noi fie vorba, prea putin conteaza daca glezna ne este fina sau nu cand imbracam o tinuta cu proportii similare; tivul larg va avea intotdeauna circumferinta mai mare decat glezna).
  • ADN-ul anonim al gentii bruiaza putin alura generala. S-ar fi potrivit o geanta sport mai putin colorata sau una de inspiratie folk.

Look 2: Army chic

Plusurile:

  • Introducerea unui pantalon cargo khaki, de inspiratie militara, in cadrul unei tinute citadine cu aer androgin. Este o idee faina si eficace, pentru ca sa putem vedea – inainte de a proba pe pielea noastra – cum arata un mix & match reusit.

Posibile imbunatatiri

  • Pentru ca alaturarea mai multor piese relativ minimalist non-feminine sa functioneze, acestea ar trebui alese si stilizate cu atentie. Daca linia pantalonilor este acceptabila, rularea mansetelor ar trebuit sa aiba mai mult de 2 cm; lasate la lungimea aceasta nu ajuta deloc proportiile tinutei. Materialul prea moale al sacoului il impiedica sa aiba o cadere eleganta (o tesatura mai plina, poate o stofa subtire din lana ar fi conferit o alta prezenta, o alta linie si densitate piesei), ca sa nu mai zic de rularea aproximativa a manecilor. In sfarsit, bumbacul tricoului ii creeaza un aspect neingrijit
  • Imperfectiunile tinutei ar fi fost instantaneu sterse daca balerinii ar fi fost inlocuiti de o pereche de bascheti inalti sau de escarpeni negri cu toc mediu.

Look 3: Casual upgrade

Plusurile

  • Tandemul tricou alb – jeansi indigo clasic confera siluetei o aura simpla si clasica, care este in acelasi timp casual si de efect
  • Alaturarea dintre energia sobra a tinutei si stilul copilaros-citadin al pantofilor cu bareta
  • Croiala tricoului alb si densitatea bumbacului din care este croit ii ofera o nota de lux si eleganta

Posibile imbunatatiri

  • Alegerea unui jeans care sa nu aiba atat de multe detalii-parazit. Mini-buzunarele cusute atat de atat de evident accentueaza linia bazinului, in timp ce manseta alba si lata scurteaza vizual cracul pantalonului
  • Alegerea unor jeans a caror talie sa fie cu 2-3 cm mai coborata, astfel incat betelia sa se aseze pe linia ombilicului si nu pe curbura taliei naturale. Proportiile siluetei si tinutei ar fi fost imediat imbunatatite
  • Inlocuirea pantofilor Mary Jane cu o incaltaminte mai putin masiva, dar tot cu tocuri inalte. Chiar daca pantofii sunt de culoarea pielii, mi se par o dovada de lipsa de subtilitate: ingreuneaza tinuta, nu aduc nimic special, pe cand o incaltaminte mai fina ar fi fost rafinata.
  • Ridicarea sau strangerea parului, pentru a accentua verticalitatea gatului. Combinatia par lung + decolteu rotund la baza gatului poate, efectiv, sa „traga in jos” fizionomia

Look 4: Folk urban

Plusurile

  • Blazerul lung si fara maneci isi gaseste aici utilizarea perfecta: suprapunerea peste o rochie fluida, o idee mai lunga decat el si cu maneci lejer bufante. Cele doua piese se echilibreaza reciproc, se completeaza si se sustina, iar tinuta rezultata are o savoare romantica potentata de croiala tailored.
  • Mini-geanta aduce o nota de umor intr-o tinuta in culori cuminti

Posibile imbunatatiri

  • Oricat ar fi in trend, botinele albe nu ajuta la nimic – ba din contra, fac un deserviciu tinutei. Pe de o parte, sunt prea evident „sexy cow girl”; pe de alta parte, dezechilibreaza proportiile tinutei (totul e prea scurt, macar botinele ar fi putut fi mai inalte…) Daca ramanem cu cizme albe, ar fi mers mai bine o pereche de ghete minimaliste sau niste sneakersi cu talpa groasa.

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul – la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri – este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE