28 de mini-manevre stilistice pentru tinutele de vara

Pe masura ce canicula se invita in cotidian, ne creste si cheful de a petrece intreaga zi acasa, in pielea goala sau sumar imbracate, neaparat intr-un apartament racoros si umbrit (sau macar perfect aclimatizat). Tot acum alunecam, usor-usor, pe panta unui „no look”: adica minim efort la imbracat pentru ca #transpiratie, #lehamite si #anythinggoes.

Partial, sunt in asentiment cu voi: vara este sezonul in care ne dorim sa ne imbracam cat mai lejer, cat mai degajat, in piese al caror material abia sa ne mangaie pielea.

Cu toate astea, e nevoie de atat de putin pentru a trezi la viata o tinuta altfel impersonala, de a tese o poveste in jurul ei, de a continua sa ne exprimam si racordam stilistic. Drept urmare, astazi vin cu 28 de sugestii si recomandari pe care le puteti pune in practica in urmatoarele 60 de zile fierbinti.

  1. Modificati registrul stilistic casual-feminin al unei rochii scurte si ultra-lejere prin asortarea cu o pereche de bocanci de drumetie. Echilibrul perfect intre casual, pe de o parte, si masculin-feminin.
  2. Faceti un rapel de culoare intentionat intre imprimeul costumului de baie si cel al camasii purtate (pe aceasta din urma o veti lasa descheiata)
  1. Subliniati imprimeul sau culoarea uneia din piesele tinute, prin intermediul unei nuante din aceeasi gama insa hiper-pigmentata sau fluorescenta.
  2. Evitati sa ramaneti, in orice tinuta, intr-un stil liniar. De exemplu: in loc sa asortati clasica si romantica palarie de paie la o rochie involanata sau la o tinuta in imprimeuri florale, alegeti in locul palariei o sapca de baseball. Tinuta devine, brusc, mai moderna, mai tinereasca, mai cool.

5. Insuflati o patina urbana pantalonilor scurti din jeansi alegandu-i, macar sezonul acesta, in format bermuda.

6. Purtati si abuzati de perle, in toate formele lor. Faceti-va o placere si o surpriza inlocuind perlele clasice cu un colier jucaus, cu o bratara multicolora sau o agrafa supradimensionata, toate din valul „bijuteriilor regresive”, adica a celor care ne aduc aminte de copilarie. Recomandarea mea, facuta din toata inima, este Not Your Mama’s Pearls (brandul creat recent de Ina Taranu-Hofnar) – nu doar pentru creativitate si ca invitatie de a sprijini un mic business local, ci si pentru ca va puteti personaliza bijuteria.

7. Lasati adolescentelor topurile cropped si incercati varianta unui tricou lejer sau a unui maieu simplu, innodat in lateral.

8. Alegeti o pereche de slapi cu baretele in Y drept companie la o rochie maxi sofisticata, voluminoasa, vaporoasa.

9. Adaugati o nota suplimentara de relaxare unui set de pantaloni scurti si camasa, purtand-o pe cea din urma complet desfacuta peste o bustiera sau peste sutienul costumului de baie.

10. Jucati-va cu o camasa unisex, dintr-un in de calitate superioasa, si cu accesorii de culoare fluorescenta.

11. Asortati o fusta ampla cu imprimeu floral cu un top usor supradimensionat, din fir de lurex
12. Purtati numai tricouri si hanorace in culori incandescente, neon, fluorescente, care va vor sublinia bronzul

13. Compromiteti alura unei rochii albe, romantice, din dantela arborand o coafura minimalista sau chiar severa. In loc de a va purta parul desfacut pe spate sau impletit, prindeti-l intr-o coada de cal, intr-un coc foarte strans sau scurtandu-l intr-un bob retro, cu linii soft.
14. Profitati de sobrietatea oricarei camasi albe pentru a purta cat mai multe bijuterii.

15. Faceti-va plinul de esarfe din matase cu imprimeuri diverse, in mai multe dimensiuni. Infasurate in jurul pieptului pe post de top sau bustiera, atasate parului prins in coada de cal, purtate ca basma sau turban, esarfele pot fi elementul care da caracter chiar si celei mai simple tinute. Recomandarile mele: esarfele (medii si mari) ale Madalinei Andronic, care surprind delicios esenta verii, esarfele instelate si insoleiate de la Aceeasi Marie si esarfele artistice ale Andreei Tincu
16. Insotiti piesele mai clasice din garderoba (camasile basic, de exemplu) de bijuterii mai voluminoase decat cele pe care le purtati in sezonul rece. Hai, indrazniti!

17. Treceti la nivelul urmator al colierelor cu scoici si, in locul celor fine, cautati un model cu cochilii supradimensionate (reale sau din portelan). Vor fi, cu usurinta, intre cele mai spectaculoase bijuterii de seara pe care le veti detine
18. Rezervati piesele in culori pastel momentelor in care pielea are deja o tenta aurie, chiar ciocolatie

19. Profitati de orice ocazie pentru a va prinde o floare in par: culegeti o floare de camp in timpul unei plimbari pe dealuri, pastrati o floare imperfecta abandonata pe masa de lucru a unui florist, extrageti un fir de floare dintr-un buchet elegant primit la o nunta sau la un vernisaj…
20. Minimizati dramatismul imprimeului leopard asociindu-i o piesa sport

21. Asociati un accesoriu fantezie cu o piesa unisex
22. Purtati o camasa masculina supradimensionata peste costumul de baie, in locul pareo-ului clasic sau kaftanului obisnuit

23. Injectati o tusa de relaxare fustelor midi drepte purtandu-le cu o camasa voluminoasa, introdusa partial in betelia frontala a fustei. Cu cat mai neglijenta glisarea, cu atat mai bine…
24. Alegeti o manichiura fantezista, pe unghii scurte, unei rochii cuminti, cu decolteu inalt si croiala non-sexy.

25. Asortati un short imprimat cu o camasa in dungi, pastrand rapelul de culori
26. Pentru tinuta de birou, alaturati o piesa office (sacoul sau camasa) unei alte piese de vacanta, croita dintr-o tesatura usoara si imprimata (cum sunt pantalonii din panza imprimata, cu model exotic), plusand si cu incaltaminte ultra-comoda, de weekend (sa spunem, o pereche de papuci Birkenstock).

27. Faceti rost de un pareo vopsit tie&dye, pe care sa il purtati drept fusta maxi in zilele de weekend
28. Construiti o tinuta ton-sur-ton (aceleasi culori se regasesc in toate piesele outfitului), plecand de la tricourile promotionale sau vintage pe care le aveti in dulap. Altfel spus: incetati sa le purtati doar cu jeansi!

Nu stiu cate dintre aceste 28 de idei de styling pentru vara le veti pune in practica…

Dar stiu ca, o data ce participati la 30 days of styling (a carui urmatoare grupa incepe luni 1 august), veti reusi sa construiti cateva zeci bune de tinute din propria garderoba – mai creative, mai surprinzatoare, mai fermecatoare decat cele pe care le-ati asamblat pana mai ieri.
Mai stiu si ca, o data cu inscrierea in acest program de 6 saptamani, va angajati (cu sau fara intentie) intr-o prima etapa de transformare a stilului vostru in unul mai responsabil si responsiv, mai matur, mai plin de grija . La urma urmei, timp de 30 de zile scotociti prin dulap si realizati cat de multe haine aveti, cat de rar le imbracati pe unele dintre ele, cat de multe posibilitati stau acolo nepurtate, nefolosite, nefructificate si poate chiar luati o pauza de la shopping…
Mai stiu si ca, in timp ce participati zilnic la fiecare dintre cele 30 de teme cu tinute, veti realiza ca aceasta e prima data cand va oferiti timp si spatiu in care va observati, va vedeti, va evaluati si exersati – constient, obiectiv, in plin proces – stilul.
In sfarsit, mai stiu ca cele 30 de zile de oare exercitii stilistice ar putea insemna prima vara in care va ocupati de stilul si garderoba voastra, pentru ca septembrie sa va gaseasca diferite…

Urmatoarea grupa a programului 30 days of styling incepe luni, 1 august, dis de dimineata.
Costul programului: 275 lei.
Va puteti rezerva locul cu un mesaj la [email protected]

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE