Costum de nunta pentru mire – Cum faci alegrea potrivita

Un costum de nunta potrivit este tot ceea ce are nevoie un mire, pentru ca in ziua nuntii sa arate perfect. Tinuta mirelui si a miresei trebuie sa se potrivesasca pentru a crea un intreg.

Costumul traditional de nunta este format dintr-o jacheta de culoare neagra sau bluemarin, o pereche de pantaloni neagri, o camasa alba si pantofi clasici negri, lacuiti sau lustruiti.

Insa acesta poate sa fie doar inceputul cand vorbim de o tinuta de mire bine gandita.

Cum alegem un costum de nunta?

Pentru a alege un costum de nunta potrivit trebuie sa tinem cont de urmatoarele criterii:

  • Rochia miresei;
  • Culorile aranjamentului;
  • Bugetul.

Sfaturi pentru alegerea unui costum de nunta potrivit:

  • Asigura-te ca are dimensiunile potrivite pentru corpul tau;
  • Nu lasa pe ultima suta de metri, si cumpara-l din timp;
  • Ai grija sa fie comod si sa te poti misca in el.

Tipuri de croiala pentru costmul de mire

Poti alege ce model ti se potriveste cel mai bine in functie de tipul corpului, de greutate sau de inaltime.

Exista mai multe tipuri de croieli la costume:

  • Croiala regulat fit – costumul are o taietura clasica si se aseaza drept pe corpul tau.
  • Croiala slim fit – costumul are o taietura care se muleaza pe forma corpului, iar sacoul se contureaza pe talie, fara a te strange.

Daca vrei sa alegi un smoking trebuie sa tii cont de faptul ca acesta este foarte elegant si nu poate fi purtat pe timp de zi, ci numai noaptea.

Cum alegi culoarea pentru costumul de nunta

Fie mergi pe varianta clasica de negru sau bleaumarin, fie incerci sa iesi din anonimat si alegi o alta culoare nu atat de clasica.

O alta varianta ar fi sa mixezi piesele si culorile acestora. Poti sa optezi pentru un sacou colorat si o pereche de pantaloni negri.

Materialul costumului este la fel de important. Ca sa poti respira si sa te poti misca in costum, trebuie ales un material usor si comod.

Fie ca vorbim de matase, stofa, in, bumbac, toate sunt alegeri bune insa important este sa fie de calitate.

Accesoriile de costum.  Pentru a intregi tinuta chiar si mirele trebuie sa poarte accesorii pentru a scoate tinuta din anonimat.

  • Papionul – Papionul este un element important in tinuta de nunta. Acesta face parte din multe tinute. Exista mai multe tipuri de papion, precum cel clasic, ingust sau diamant-care are varfuri ascutite la ambele capete.
  • Batista – Acest accesoriu poate fi vazut ca o pata de culoare dar ofera in acelasi timp o nota de eleganta tinutei.
  • Butonii de camasa – Chiar daca nu par un detaliu foarte important, acestia completeaza perfect costumul de nunta.
  • Pantofii – Trebuie sa fie dintr-un material de calitate, piele naturala, de preferat. Negrul este culoarea clasica si atunci cand vorbim de pantofi. Insa in functie de culoarea costumului mai puteti opta si pentru si bej, maro sau bleaumarin.

Anotimpul influenteaza ce fel de materiale alegi la costumul de mire.

Atunci cand decideti data nuntii, va ganditi in principal la ce anotimp este mai potrivit pentru acest eveniment. Si din punct de vedere vestimentar, anotimpurile pot influenta stilul. In functie de anotimp va puteti alege materiarul si croiul, atat la rochia de mireasa cat si la costumul mirelui.

Costumele de nunta pentru toamna-iarna

Pentru acesta perioada lana, catifeaua sau brocardul sunt materiale recomandate pentru purtat.

Un amestesc de lana cu casmir este de asemenea recomandat pentru un plus de confort in sezonul rece.

Costume pentru primavara-vara

Chiar daca esti tentat sa alegi bumbac sau in, tot lana este recomandata chiar daca temperaturile sunt ridicate.

Poti alege si o combinatie de lana cu mohair. Mohairul iti confera o senzatie mai racoroasa, in plus nu se sifoneaza asa usor.

Alegerea pantofilor poate fi facuta si dupa stilul evenimentului. Pentru nuntile formale sunt recoamndati pantofii elegenti, de culoare neagra.

Insa daca alegeti sa iesiti din anonimat este important de stiut sa alegeti pantofi in tonuri mai inchise decat restul tinutei sau de aceasi culoare cu costumul, in cazul in care purtati negru.

Un alt criteriu foarte important este confortul pantofilor. Degetele ar trebui sa atinga varful picioarelor, iar calcaiul sa nu alunece afara atunci cand pasesti. Evita talpile din cauciuc sau din plastic.

In 2022, in materie de costume de mire se poarta materiale cat mai naturale sau un mix de mai multe tesaturi. Daca vrei sa pastrezi costumul si dupa nunta, este bine sa il iei in nunate cat mai neutre si sa pui pe langa si accesori smart si pantofi originali.

Culorile la moda pentru 2022 sunt gri, maro, cappuccino, albastru, bej, vișiniu, roz aprins, mov, liliac, roșu închis, verde. Anul acesta cu cat esti mai viu imbracat cu atat mai bine.

Un costum de nunta potrivit este tot ceea ce are nevoie un mire pentru a arata perfect in ziua cea mare.

Asadar, atat mireasa cat si mirele trebuie sa fie atenti in alegerea imbracamintei de nunta.

Pentru ca si mireasa trebuie sa straluceasca in ziua nuntii, rochia de mireasa trebuie sa fie una deosebita. La Maya Fashion gasiti modele unice si speciale pentru fiecare gust.

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE