Cei 3S: Sort, Style, Swap (in 24 si 25 iunie)

Atat de multe lucruri ne sunt prezentate cate trei!

Trecutul, prezentul si viitorul.
Mintea, corpul si sufletul.
Triciclete, triunghiuri si trepiede.

Vedem in perspectiva 3D: inaltime, latime, adancime (sau profunzime de camp)
Exista 3 culori primare: rosu, galben, albastru (din amestecul carora sunt create toate celelalte nuante).
Arhetipurile feminitatii sunt impartite in 3 varste: tanara (sau fetita), femeia (sau mama) si inteleapta (sau batrana).

Pana si stilismul personal se joaca cu triade:

luam masurile a 3 circumferinte (pe orizontala) pentru a contura conformatia feminine
impartim verticalitatea unui corp in 3 sectiuni, pentru a-i evalua proportiile: de la gat la talie, de la talie la genunchi si de la genunchi la glezna
gandim versatilitatea unei piese vestimentare dupa Regula 3 X 3
consideram ca o tinuta e armonioasa si completa daca are 3 elemente (3 piese vestimentare separate sau 2 piese + 1 accesoriu vizibil)

Este un principiu perfect sumarizat de expresia latina „omne trium perfectum”: tot ce vine (multiplicat) in trei este perfect – sau orice vine in seturi de 3 este complet.

TREI sunt si evenimentele live si offline la care va invit la finalul acestei luni. Sunt 3, dar stau sub aceeasi umbrela: a cultivarii unui stil personal responsabil, matur, atent si bland (cu noi, dar si cu mediul), pe care le organizez in colaborare cu Yko-Yko.ro (prima platforma online din Romania dedicata exclusiv modei sustenabile) si cu atelierul RetusArt (intreprindere sociala, parte din asociatia Social Incubator).

Le-am denumit Cei 3S: Sort, Style, Swap

SORT – vine de la sortare, triere si evaluare de garderoba, iar prima invitatie este pentru vineri 24 iunie, intre orele 17-19:30, la atelierul RetusArt. Pana atunci aveti timp sa va faceti o sortare si re-ordonare a garderobei, ca sa va folositi din plin intreaga garderoba de vara.

Scopul sortarii este sa identificati si puneti departe acele piese care au nevoie de mici retusuri, modificari, ajustari sau reparatii: un fermoar stricat care trebuie inlocuit, o fusta cu betelia prea stramta sau prea larga, o rochie care are nevoie sa ii fie mutate bretelele care altfel aluneca mereu de pe umeri, un tiv desfacut la un pantalon, o captuseala care trebuie inlocuita, un elastic care s-a lasat… Sau orice alta haina care va place si care inca isi merita locul in garderoba!

Puneti-le pe toate intr-o punga si veniti cu ele vineri, 24 iunie, la atelierul RetusArt. Ne intalnim acolo, stam de vorba in gradina lor la un ceai cu gheata (sau o cafea), o intalniti si pe doamna Cati care se ocupa de retusuri, si pe Alexandra, care se ocupa de evenimentele Social Incubator. Pe langa ca ne intalnim fata in fata, va fi o ocazie sa faceti un prim gest de grija pentru stilul si garderoba voastra.

Merita, zic eu, sa va aduc aminte ca beneficiati de 25% reducere la tarifele serviciilor RetusArt. Evenimentul nu presupune nicio taxa de participare, donatie, contributie, dar este nevoie sa imi scrieti aici daca vreti sa veniti .
P.S: daca nu va incumetati sa faceti singure un detox de garderoba, scrieti-mi si programam o sesiune usoara, de 2 ore – 2 ore si jumatate, eu in fata dulapului vostru. Sau puteti urmari webinarul meu despre cum faceti un detox de garderoba ca la carte, scrieti-mi tot aici.

STYLE – vine, evident, de la styling si stilism. A doua mea invitatie este pentru sambata 25 iunie, intre orele 11:30 – 13:30, la un workshop (tot live si offline!).
Tema: cum facem trecerea, practic si simplu, de la shopping compulsiv, de la invinovatiri si anxietati post-shopping, de la o garderoba care ne copleseste si paralizeaza, la a ne constientiza emotiile, comportamentele si motivatiile, la gestionarea cu blandete a viitoarelor gesturi legate de stil si shopping, la reimprietenirea cu propria garderoba, la vindecarea relatiei cu hainele. Si sigur, undeva in fundal, deloc de neglijat, tratam si constientizarea locului pe care il ocupam in circuitul modei fast-fashion…

Nu voi incerca sa va conving de eficienta unui comportament extrem de tipul „un an fara shopping”. Din contra, voi fi ambasadoarea gesturilor facute cu blandete ((fata de noi, in primul rand), dar si cu maturitate si responsabilitate.
Cateva dintre lucrurile cu care veti pleca de la workshop:

  • care sunt beneficiile unei perioade cu mai putin shopping pentru stilul si garderoba voastra
  • care sunt motivele pentru care ajungem sa facem shopping excesiv
  • cum va puteti pregati (mental, emotional, fizic, logistic) pentru perioada de „abstinenta” de la shopping: reguli, liste, stabilirea duratei, cercul de sustinere
  • cum faceti diferenta dintre nevoi si dorinte, cum va gestionati vointa si cum exersati disciplina,
  • care pot fi cateva posibile obiective care sa va motiveze pentru o intrerupere temporara din shopping
  • strategia „galeriei de arta”, strategia „pauzei”, strategia „OIOU”, strategia „intrebarilor dificile”: mai multe tactici de gestionare a situatiilor cand esti tentata sa cumperi inca ceva…
  • reimprietenirea cu garderoba sau „shop your wardrobe”: tehnici de styling pentru piese basic, principiul high&low, inventarul de garderoba, cum verificati versatilitatea pieselor din dulap, plus cateva exercitii practice si simple care va ajuta sa purtati 90% din ceea ce aveti acum in sifonier!

Sunt disponibile doar 20 locuri, contributia pentru participare este 139 lei/ persoana si va puteti rezerva locul cu un mesaj aici.
Locatia: Grey Matter Hub, Bd. Carol I nr 68, etaj 3

SWAP – adica schimb de haine, in loc de a le arunca sau a face iarasi shopping dintr-un magazin oarecare. A treia mea invitatie este tot pentru sambata, 25 iunie, intre orele 15:00 – 17:00

Este un alt fel de a aplica principiul „reduce, reuse, recycle”; este primul pas pe care il puteti face in ceea ce se numeste „moda circulara” si cel mai lipsit de efort gest de sustenabilitate fata de stilul vostru.

Daca tot ati inceput un proces de triere, sortare, organizare si reimprietenire cu garderoba, pentru SWAP veti selecta un numar de 5 piese in stare foarte buna (pe care nu le-ati mai purtat de ceva vreme, care v-au fost facute cadou dar nu va reprezinta, pe care nu le-ati purtat niciodata pentru ca nu a aparut ocazia potrivita) si de care sunteti dispuse sa va despartiti. In locul lor, veti putea alege alte haine pre-owned & pre-loved, in conditie la fel de buna. Piese noi in garderoba, aceleasi emotii aparute din cautarea unei piese care sa va faca inima sa tresalte, zero cheltuieli, zero consum iresponsabil de fast-fashion.
Eu voi acolo cu sfaturi de styling, cu idei pentru cum puteti asorta hainele alese, cu pareri obiective si argumentate legate de cat de bine vi se potrivesc (sau nu) piesele alese…

Cum se intampla: hainele selectate (maxim 5 piese/ persoana) le veti putea aduce cu o zi inainte (sau trimite prin curier) in acelasi spatiu in care va avea loc workshopul (vedeti mai sus); Florina si Alexandra de la Yko-Yko le vor ordona, organiza si face prezentabile pentru evenimentul de duminica dimineata. Doar persoanele care aduc haine isi pot alege din hainele selectate de celelalte participante, swap-ul nu este deschis publicului larg si nu este „targ cu vanzare”. Poti pleca acasa cu un numar egal de haine cu numarul celor pe care le-ai adus… sau cu mai putine. Hainele nerevedicate, care nu isi gasesc proprietara noua, sunt donate care Bine Boutique sau returnate proprietarelor.

Numarul de participante este limitat la 30 de persoane; participarea este gratuita. Este nevoie sa va inscrieti la [email protected], cu un mic mesaj.

In concluzie:

Cei 3S: Sort, Style, Swap

Sort – vineri, 24 iunie, de la ora 17:00, la atelierul RetusArt, din str. Suvenir 9. Veniti cu toate hainele care au nevoie de modificari, reparatii, ajustari; beneficiati de 25% reducere la serviciile de retus, indiferent ca aduceti o haina sau 15 piese. Rugamintea este ca, in cazul in care decideti sa veniti, sa imi trimiteti un email, ca sa va pot si eu re-aminti cu 2 zile inainte
Style sambata, 25 iunie, intre orele 11:30 – 13:30, la Grey Matter Hub, la workshopul care (sper eu) ca va va reseta felul in care va raportati la shopping si va va impulsiona sa va redescoperiti garderoba. Contributia este de 139 lei/ persoana si sunt disponibile doar 20 locuri; va puteti rezerva locul la [email protected]
Swap tot sambata, 25 iunie, intre orele 15:00 – 17:00, tot la Grey Matter Hub, la schimbul de haine co-organizat cu yko-yko.ro. Aduceti maxim 5 piese in stare buna, plecati cu alte 5 piese de aceeasi calitate si in aceeasi stare, plus cu sfaturi de styling de la mine. Evenimentul este gratuit, dar necesita inscriere la h[email protected]. Pot participa maxim 30 de persoane.

Evenimente in parteneriat cu atelierul RetusArt si yko-yko.ro

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE