La mijloc de iarna, maxim de plictiseala stilistica

Am mai postat, in anii trecuti, cateva articole pe aceeasi tema. Pe trei dintre ele le gasiti aici, aici si aici.

E o tema recurenta pentru ca, an dupa an, perioada asta pare sa va ridice aceleasi intrebari.

Am obosit sa ma imbrac doar in jeansi, ai vreo idee salvatoare?
Nu-mi place deloc sa ma infofolesc, pierd orice urma de feminitate cand vine iarna. Cum imi resuscitez inspiratia, ce fac pana la primavara?
Negru, gri, negru, gri… M-am saturat de hainele mele de iarna, ajutor!

Daca aveti 10 minute libere si dispozitia necesara, din articolele de mai sus puteti culege cel putin 15 sugestii de „colaborari stilistice” pe care le puteti reconstitui cu ajutorul pieselor vestimentare si accesoriilor pe care deja le aveti in dulap. Nu e necesar sa cumparati nimic nou: recirculati, suprapuneti, reinterpretati. E un alt mod de a va reconecta cu propria garderoba, cu muza voastra, cu puterea voastra creativa – spre deosebire de a recurge la o uniforma stilistica sau a mai pune cate ceva in cosul de cumparaturi online.

Ce sa va spun… stiu ca e frig afara si ca cele mai multe zile sunt mohorate, gri, fara soare; stiu ca garderobele de primavara si vara sunt mai colorate si mai generoase si parca avem mai mult chef sa experimentam stilistic cand nu suntem constranse de temperatura scazute; stiu ca e mai usor sa recurgem la o rochie in culori vesele in loc de a ne infofoli, dar chiar si sezonul rece ne ofera o plaja de posibilitati vestimentare. Avem culori, texturi, materiale cu diferite grosimi, reliefari si straluciri, avem esarfe si cercei si gulere supradimensionate, avem dresuri texturate plus un sezon in care invatam sa facem suprapuneri.

Inainte de a va apuca de recreat unele din optiunile stilistice propuse in acele articole, adaugati-le si pe urmatoarele trei la portofoliu. Cu un minim de inspiratie, planificare si efort creativ, stilul vostru hibernal va trece de la „jeansi pe heavy rotation” la un proces de imbracare mai elevat.

Recomandarea #1: Termoizolare pentru o salopeta cu bretele sau cu maneci scurte

Poate ca deja stapaniti arta rafinata a suprapunerii unei rochii midi vaporoase peste o helanca fina, dar ati incercat sa aplicati aceeasi logica la purtarea unei salopete? Frumusetea acestei manevre stilistice este ca o puteti folosi si la imbracarea unei salopete cu bretele sau cu maneci scurte (din denim, doc, catifea reiata), dar si in cazul uneia croite dintr-un material subtire (indiferent de lungimea manecii). Multe dintre salopetele prezente in colectiile de iarna sunt, in mod bizar, croite din materiale fluide si potrivite mai curand sezonului cald, ceea ce nu le face prietenoase pentru anotimpul actual. Pe de alta parte, o data strecurata o helanca pe dedesubt..

Puteti completa tinuta cu ghete biker, botine cu toc inalt sau toc jos, ghete Chelsea, tenisi din piele si chiar cizme inalte. Totul depinde de vremea de afara si de stilul vostru. Iar daca tivul salopetei se opreste deasupra carambului ghetelor, ocupati spatiul cu sosetele colorate lungi, o pereche de colanti termali, un dres gros foarte colorat sau texturat sau, daca nu va e frig, cu sosete-plasa.

Recomandarea #2: Hanoracul, ingredient pentru reteta stilistica non-sport

Ultimele 12 luni au fost anul pijamalelor, seturilor de tricotaje, trainingurilor, kimonourilor si, nu in ultimul rand, al hanoracelor. Indraznesc sa presupun ca toate avem (cel putin) unul agatat pe usa de la dormitor, mereu la indemana. Iar cand temperaturile scad sub zero si auziti chemarea hanoracului calduros, nu intindeti mana automat dupa jeansi. Da, stiu ca este varianta cea mai usor de imbracat, dar toata ideea sugestiilor mele stilistice este sa va invite la un minim de efort. Asadar, uitati de jeansi si cautati in dulap o fusta midi plisata. Una simpatica, colorata, metalizata, imprimata… Una pe care anterior ati fi purtat-o si la birou, si la un pranz cu fetele, si la o seara la teatru, daca va mai aduci aminte cum era!

Asadar, trageti fusta plisata pe voi, trageti si hanoracul peste cap, adaugati o pereche de ciorapi grosi si niste cizme care va vor tine de cald. La primavara, puteti folosi aceeasi formula stilistica schimband cizmele cu tenisi, si dresul gros cu sosete scurte colorate (sau cu micro-sosete, invizibile).

Recomandarea #3: Strategia dublarii hainelor de exterior

Este o manevra stilistica prezentata si pe podiumuri (de Balenciaga, Vetements, Lemaire). Ideea de a purta simultan mai multe haine „de exterior” este calduroasa, practica si, in functie de cum e realizata, poate fi chiar spectaculoasa vizual. Deloc de neglijat, aceste suprapuneri va permit sa imbracati – in zilele cand temperaturile sunt prietenoase – toate acele haine de primavara si toamna pe care le purtati mai rar. Am dat aici mai multe exemple de cum puteti combina sacouri, veste matlasate, geci din piele, geci din denim, mantouri, ba chiar si noutatea sezonului care nu are traducere in romana, the shaket (acea combinatie dintre camasa din flanela si mantou scurt)!

Iar de data asta, va propun sa construiti tinuta pornind de la un pulover de grosime medie (sau un hanorac!), peste care adaugati o vesta matlasata usoara si finalizati cu un sacou din lana bouclé, plus un fular, o esarfa sau un guler din blana (artificiala).

That’s it.

Pe care dintre cele trei simtiti ca va e usor sa le reproduceti? Care va inspira?

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE