Din ce trib faci parte?

In urma cu 11 ani, Simon Sinek a tinut o scurta prezentare la o conferinta TEDx (cu peste 56 milioane de vizualizari, a devenit una dintre cele mai urmarite din toate timpurile). La scurta vreme dupa aceea, una din sintagmele repetate de el si-a facut loc in vocabularul nostru curent. „Gaseste-ti tribul”, tot spunea el, explicand ca sunt creaturi sociale, care simt nevoia sa apartina unei comunitati, care cauta sa se apropie de oameni care le impartasesc valorile, gusturile, stilul de viata, experientele, ciudateniile…

„Gaseste-ti tribul” a devenit o mantra aplicata in orice domeniu de activitate, in orice sfera de interes. Asa ca, m-am intrebat eu zilele trecute, de ce nu s-ar aplica si in stilul personal? Pentru ca, din orice perspectiva am privi lucrurile, stilul personal tine de afinitatea pentru un anumit tip de tinuta si nivel de confort fizic, de deschiderea catre ostentativ sau din contra, de preferinta pentru discretie estetica, de gradul nostru de organizare interioara si exterioara, de inclinatia proprie catre explorare si creativitate fata de intaietatea data rutinei si familiarului.

In multe cazuri, descoperirea stilului propriu tine intr-adevar de explorare, de joaca, de testarea cat mai multor formule stilistice. Se poate spune ca doar astfel intelegi si identifici ce iti place si ce iti place, ce iti sta bine si ce te dezavantajeaza… La polul opus, in alte cazuri stilul personal se defineste prin acea „semnatura stilistica”, prin acea uniforma (acelasi tip de tinuta sau acelasi tip de piese, declinate in functie de sezoane, preferinte cromatice sau alte criterii) care devine proprie si care te ajuta sa elimini stresul alegerilor multiple din ecuatia stilistica.

Chiar daca eu personal nu sunt o fana a etichetarii stilurilor – conteaza mai mult CUM te imbraci decat ce DENUMIRE iti invesmanteaza garderoba -, din perspectiva triburilor e util sa stii „cu cine tii” sau cum arata echipa ta, iar si mai important cum recunosti „insemnele” tribului tau. Asa ca sunt curioasa sa aflu: esti parte din clanul cool & casual, din echipa indrazneata & creativa sau din grupul minimalist & clean? Lasa-mi un comentariu – pe blog, pe fb sau pe instagram…

Tribul Eleganta & Rafinament

Casmir luxos? Bifat. Piele intoarsa fina? Absolut. Croieli elegante, cu linii definite? A doua ta piele. Daca aceasta insiruire de elemente si preferinte stilistice descriu garderoba ta sau lista ta ideala de shopping, ti-ai gasit tribul. Te cheama.

Femeile din acest trib reusesc sa transforme o piesa cumparata dintr-un magazin oarecare, din mall, intr-o tinuta eleganta si rafinata pentru ca stiu sa aleaga tesaturi opulente, sunt atente ca finisajele hainelor sa fie ireprosabile, se pricep sa asorteze culori neutre fara ca rezultatul sa fie banal. Tricotajele lalai, jeansii desirati, croielile fara forma si insasi conceptul de casual nu exista in vocabularul lor stilistic.

Tribul Cool & Casual

Daca tricourile albe si t-shirturile cu dungi marinaresti, rochiile imprimate cu flori, sacourile semi-cambrate, jeansii simpli si incaltaminta cu toc mediu sunt coloana vertebrala a garderobei tale, opreste-te din cautari. Acesta e tribul tau. Piesele clasice nu se demodeaza dintr-un anume motiv, iar motivul este functionalitatea, pragmatismul si versatilitatea lor – valori pe care le impartasesc toate membrele tribului tau.

Intre noi fie vorba, asta nu inseamna ca acest trib nu isi actualizeaza garderobele sau ca nu mai trage cu ochiul din cand in cand la tendinte? Functional, comod si modern sunt cele trei cuvinte pe care le poti pune pe blazonul tau tribal.

Tribul Glamazoanelor

Daca nu te poti imagina pe strada fara a fi incaltata pe tocuri sau daca simplul gand de a te imbraca in training te crispeaza, poti rasufla usurata: ti-ai gasit companioane de nadejde. Glamazoanele stiu ca asorteze tonuri feminine de roz si rosu intr-o tinuta seducatoare, fara ca outfitul sa fie vulgar sau provocator.

Fustele plisate, bluzele cu funda-lavaliera, bulinele si imprimeurile florale spectaculoase stau alaturi de trench-uri si mantouri militaresti, care se aliniaza cu postura lor ferma. Purtatoarele de colanti, pulovere largi si fuste gypsy sa nu isi depuna candidatura, CV-ul lor stilistic nu va trece proba.

Tribul Sporty & Nice

Fie ca iti place cu adevarat aspectul tinutelor sport-lux (pantaloni cu vipusca, geci bomber din matase sau cu broderii, helanci in culori neon, fuste conice din neopren, adidasi cu talpa groasa si zimtata) sau chiar traiesti in hainele cu care faci sport, un lucru e clar: gasca Sporty & Nice e casa ta.

Pe langa piesele enumerate mai sus, in garderoba ta ar trebui sa includa tricouri cu mesaj, hanorace purtate pe sub sacouri lejere, bermude sau colanti de ciclism, rochii-tricou, bustiere colorate, geci din fas cu croieli moderne, o bratara FitBit, un rucsac din piele si, evident, tenisi, adidasi si bascheti in diverse modele. Recomandarea mea, ca stilist: fereste-te, totusi, de trainingurile de fas, anii ’80 au apus.

Tribul Boem & Artistic

Te gandesti deseori ca te-ai nascut in secolul gresit? Ca poate intr-o alta viata ai fost Frida Kahlo sau Janis Joplin? Sau ca poate esti sora de suflet cu Florence Welch si Zoe Kravitz? Nu ai nvoie de un glob de cristal ca sa iti dai seama ca aceasta e familia cu care te inrudesti.

Tribul celor cu suflet boem si artistic se imbraca in rochii vaporoase ornamentate cu imprimeuri exotice si florale, poarta veste cu franjuri si bluze-ie pe care sunt brodate simboluri pagane, se bucura cand in moda reapar jeansii evazati, centurile cu paftale si sabotii, iar garderoba le e plina de catifea si culori calde, de cardiganuri lungi si fuste maxi, la care adauga pandantive in forma de luna, inele in care sunt montate cristale, coronite de flori si bratari argintii. Da-ti intalnire cu tribul tau la vara, pe plaja din Vadu.

Tribul Minimalist

Evident, culorile incandescente si imprimeurile spectaculoase sunt o varianta fantastica de a atrage atentia, insa uneori o tinuta simpla, curata, fara briz-brizuri, in care albul straluceste si negrul are profunzime vorbeste la fel de mult despre purtatoarea ei.

Echipa minimalistelor poate face ca si cea mai simpla piesa vestimentara, cel mai elementar tricou alb si cel mai obisnuit pantalon negru sa capete stil. Punctul lor forte sta in alegerea de croieli perfecte in tesaturi de calitate, in restrangerea paletei cromatice si in accesorizarea cu bijuterii moderne. Restul triburilor te invidiaza pentru toate diminetile in care nu va bateti capul cu constructia tinutelor: tot ce ai in dulap se mixeaza, se combina si se potrivesc intre ele.

Tribul Creativ & Indraznet

Regula numarul 1, pe care o stiti toate, e „more is definitely more”. Daca esti genul a carei prezenta stilistica nu e niciodata trecuta cu vederea, genul care naste discutii cu colectia ta de tinute spectaculoase, genul in a carei garderoba nu exista bej si imprimeuri discrete, vei avea un loc la masa acestui trib!

Te vei simti in largul tau langa celelalte femei care poarta culori puternice, imprimeuri grafice, bijuterii supradimensionate, volane si maneci imense, palarii ale caror boruri abia incap intr-o camera. Impreuna, veti face un juramant de credinta: a trece neobservata e moarte sigura. Timidele sunt exilate din acest trib, din nefericire…

Tribul Rock Royalty

Printesele din actuala familie regala britanica nu au nicio legatura cu acest trib. In schimb, Debbie Harry, Lili Sumner, Chrissie Hynde, Lorde si inca cateva muziciene sunt membre fondatoare ale trupei. Mai cool de atat nu exista, si nici mai salbatica de atat nu e posibil.

Femeile acestui trib poarta animal print, blana artificiala, dantela neagra, imbracaminte din piele (fuste, pantaloni, geci!), tinte si lanturi, crucifixuri si oja neagra, bocanci de motociclist si dresuri-plasa rupte, esarfe mari imprimate cu cranii, sandale si botine cu tinte… Piesa-vedeta a tinutelor sunt jeansii skinny: negri sau gri, atat. Toate aveti parul ciufulit, lung sau foarte scurt, liber, carliontat natural, vopsit in culori traznite sau, indrazneala maxima, nu vi-l mai vopsiti deloc, il lasati grizonant si natural! Iar daca tot faci parte din tribul femeilor salbatice, fa-ti un tatuaj sau mai multe.

Deci, iti recunosti tribul?

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE