Analiza de look: editia #3

Cu cat vad mai multe fotografii ale tinutelor create de participantele la grupa din august a programului 30 days of styling (le iubesc pe toate aceste femei – atat de frumoase, feminine, curajoase, pline de resurse, amuzante, unice!), cu atat realizez (din nou) cat de mult conteaza atentia acordata unui detaliu, evaluarea obiectiva a imaginii proprii, reinterpretarea in cheie personala a unei teme stilistice (in locul reproducerii exacte) si, mai ales, observarea din cap pana-n picioare care nu se poate face decat in oglinda, in fotografie…

Asa ca astazi continui analiza unor look-uri care mi-au atras atentia, punand lupa intai pe plusurile lor, apoi pe aspectele care pot fi imbunatatite. Luati articolul drept o mini-lectie de stil, prin intermediul careia puteti invata cum sa va examinati, ameliorati, rafinati tinutele.

Si apoi, nu uitati va pot acompania, pas cu pas, in descoperirea si identificarea expresiei voastre stilistice, in construirea unei garderobe aliniate vietii, siluetei si gusturilor actuale, in recunoasterea croielilor si culorilor armonizate fizicului vostru… Sunt la un email distanta.

Tinuta #1: Mix and match de imprimeuri

Plusurile +

  • Minunata armonia cromatica dintre desenul tricoului si imprimeul fustei
  • Alegerea unui tricou in locul unui top rafinat, elegant. Ansamblul capata o nota moderna, nefortata, dezinvoltura 100%

Posibile imbunatatiri

  • Desi frumoasa si i se potriveste, croiala fustei este relativ banala, nu are nimic deosebit. O fusta cu aceeasi lungime, dar cu mai multa amploare, ar fi permis un joc de volumetrii si ar fi creat o silueta dinamizata.
  • Stilul pseudo-seducator al sandalelor face un deserviciu tinutei. As fi optat pentru o pereche de sandale minimaliste (1 sau 2 barete simple), de culoarea pielii, albe sau poate chiar galbene. Infasurarea sireturilor in jurul gambei este rareori flatanta sau comoda pentru purtatoare (lasa urme inestetice, aluneca, se desfac, stranguleaza circulatia etc), dar nu asta e problema – ci faptul ca incaltamintea distrage atentia de la o tinuta altfel reusita.
  • Lasat desfacut, parul lung acopera partial tinuta, ii strica proportiile, are un efect de tasare al intregului ansamblu si, tot ca intreg, aduce o nota de aspect nefinalizat. L-as fi strans intr-o coada de cal sau intr-o impletitura laterala.

Tinuta #2 : New Look 2.0

Plusurile +

  • Alaturarea topului stramt, cu linii orizontale, cu jupa midi plisata
  • Nota retro-asceta data de ochelarii de soare cu forma cat-eye si parul strans la ceafa

Posibile imbunatatiri

  • Topul ar fi castigat puncte stilistice daca ar fi fost un top cropped clasic si nu ar fi lasat descoperit atat de mult din abdomen. Recunosc, decupajul e interesant, insa pentru mine intervine bizar in constructia unei tinute care reinterpreteaza un cod vestimentar clasic (vezi Dior). Decupajul exagerat paraziteaza vizual intreaga tinuta, devine elementul central. L-as fi inlocuit cu un top scurt si cu tiv drept, care ar fi lasat vizibili doar 2-3 centimetri de piele din zona taliei
  • Colierul ultra-rigid, suprapus dungilor tricoului provoaca un efect vizual neplacut. Dungile in sine erau suficiente.
  • As fi preferat sa aleaga fie balerinii cu aplicatii din strasuri, fie mica geanta cu perle, tinte, cristale si franjuri. Amandoua sunt accesorii incarcate, au devenit redundante in tinuta, niciuna nu mai adauga nimic tinutei.

Tinuta #3: Vintage reinterpretat

Plusurile +

  • Alaturarea dintre fusta neagra lunga, feminina, fluida si bluza alba unisex
  • Dimensiunea ultra-sofisticata a cerceilor si eleganta discreta a escarpenilor modifica sobrietatea hainelor care alcatuiesc look-ul

Posibile imbunatatiri

  • Lungimea fustei, care atinge glezna, combinata cu incaltamintea cu bombeul (varful) inchis dezechilibreaza proportiile intregii tinute; ideal ar fi fost ca fusta sa fie cu 10 cm mai scurta ori ca incaltamintea sa fi fost o pereche de sandale fine, cu toc mediu.
  • O esarfa mai scurta ar fi perturbat mai putin spatiul vizual din zona taliei, ar fi permis sa parcurgem mai usor tinuta din cap pana-n picioare
  • Zona superioara a tinutei este putin prea incarcata: cerceii sunt superbi dar prea lungi pentru a fi combinati cu acea esarfa, iar esarfa este prea voluminoasa, vizibila, grea pentru acei cercei. Cele doua accesorii se paraziteaza reciproc. Ar fi fost de preferat, pentru reusita tinutei, sa ramana cu unul din cele doua elemente.

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul – la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri – este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE