Dansul mirilor – Sfaturi pentru o coregrafie reusita

Dansul mirilor poate nu pare, insa este un detaliu care poate da stralucire si dinamism intregului eveniment.

Pentru a da impresia ca sunteti un profesionist in ale dansului va trebuie mult antrenament, dorinta si cateva lectii de dans.

Elemente importante pentru a crea o atmosfera de nunta perfecta in timpul dansului mirilor

  • Lumina; Pentru primul dans dintre proaspetii casatoriti, lumina trebuie sa fie bine aleasa si pozitionata corect pentru a putea compune atmosfera perfecta. Puteti opta pentru felinare, lumanari, ghirlande de lumini sau lumini colorante.
  • Pentru un prin dans dramatic cu accente de mister si romantism, fumul este elemenul potrivit. Aveti insa grija deoarece poate fi putin derutant.
  • Pentru a pastra memoriile vii este important sa aveti si un fotograf sau un videograf care sa filmize intregul spectacol.
  • Un detaliu foarte important, pe langa coregrafie este melodia pe care o sa dansati. Stim ca gusturile nu se discuta insa piesa pe care o sa dansati trebuie sa va reprezinte pe amandoi. Majoritatea mirilor aleg o melodie cu semnificatie pentru ei. Precum melodia pe care s-au cunoscut sau pe care au avut primul sarut.
  • Stabilirea unei coregrafii cu alti dansatori, daca doriti un moment mai complex.

Dansul mirilor va da tonul intregii nunti. De aceea, trebuie sa fie incaract de emotie sau sa fie energic.

Daca vreti sa fiti memorabili prin acest dans trebuie sa va pregatiti din timp si sa rezervati lectiile la un curs de dans cu cel putin doua luni inainte de nunta.

Sfaturi pentru un prim dans perfect

  • Faceti o repetitie in rochia de mireasa si in pantofii de nunta. Este important sa stiti cum va miscati in rochia de mireasa si in pantofi, iar in functie de asta puteti alege si miscarile potrivite.,
  • Daca stiti ca nu aveti afinitate pentru dans si nu puteti dansa, nu trebuie sa alegeti miscari complicate, keep it simple.
  • Pe langa cursurile de dans din sala este important sa exersati si acasa.

In ultimii ani, de la valsul mirilor coregrafiile au evoluat si au devenit din ce in ce mai complicate si mai neconventionale.

De la melodii mai dinamice sau la coregrafii mai speciale, de la clasicul vals al mirilor, doi pasi dreapta, doi stanga, s-a trecut la crearea unui adevarat moment artistic, pe rock, sau alte melodii nu foarte clasice.

Dansul mirilor cu elemente traditionale

Pentru ca traditiile fac parte din cultura noastra iar unii miri le respecta cu sfintenie, si in dansul mirilor se pot strecura cateva elemente din dansul nostru traditional.

Acestea pot fi luate ca atare sau reinterpretate.

Tipuri de stiluri de dans clasice pentru dansul mirilor

  • Tango; Un dans pasional, perfect pentru a arata dragostea dintre cei doi.
  • Vals vienez; Este unul dintre cele mai vechi stiluri dar si cel mai romantic.
  • Bachata; Acesta este un stil de dans plin de senzualitate care arata dragostea cuplului.
  • Rumba; Este un stil de dans elegant care atrage atentia, fiind totodata romatic.

Chiar daca exista foarte multe tipuri de dans si elemente pentru dansul mirilor, cel mai important este sa va simtiti foarte bine si confortabil atunci cand dansati.

La Maya Fashion gasiti tote tipurile de rochii de mireasa, care atrag atentia insa sunt si commode pentru a putea dansa toata noaptea in ele.

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE