Tortul de nunta – Cum sa faci alegerea perfecta

Tortul de nunta este unul dintre cele mai importante elemente ale evenimentului. Acesta reprezinta piesa de rezistenta, care isi va lasa amprenta asupra invitatilor.

Semnificatia tortului de nunta

Se spune ca tortul de nunta, “sigileaza” dragostea dintre proaspetii casatoriti.

Pe vremuri, invitatii la nunta ofereau cate un mic tort. Aceste torturi erau suprapuse, iar mirii trebuiau sa se sarute deasupra lor. De aici si ideea de torturi supraetajate, care au evoluat ulterior in forme si structuri diverse.

In Anglia Evului Mediu, tortul era realizat din mici prajiturele si diverse dulciuri, care erau suprapuse pana ce formau un “tort” inalt, deasupra caruia de asemenea mirii trebuiau sa se sarute. In zilele noastre, aceasta traditie s-a materializat in conceptul de “candy bar”.

tortul-de-nunta-cum-sa-faci-alegerea-perfecta-maya-fashion00.jpg

Dupa ce criterii se alege tortul de nunta

  • Tematica evenimentului

Tortul de nunta trebuie sa fie complementar meniului si temei alese. Daca nunta ta are o tematica bine definita, tortul trebuie sa rezoneze cu aceasta.

O nunta formala necesita un tort elegant, alb sau cu accente pastel, in timp ce in cadrul unei nunti mai nonconformiste, exista o lejeritate mai mare in alegerea tipului de tort, permitand si culori mai indraznete.

  • Bugetul de care dispui

Este important ca relatia dintre miri si cofetar sa fie una deschisa, in care se transmite exact tot ceea ce acestia isi doresc de la tortul de nunta. Foarte importanta este si transmiterea concreta a bugetului. Astfel, cofetarul va stii ce optiuni poate pune la dispozitie pentru a alege cea mai buna varianta ce imbina atat preferintele compozitiei, cat si estetica tortului.

  • Dimensiunile tortului

Dimensiunea tortului se stabileste in functie de numarul de invitati. Ideal este ca tortul sa fie doar putin mai mare fata de cantitatea minima necesara, astfel incat invitatii sa se poata bucura de gustul si textura sa. Un tort cu mult peste dimensiunea necesara va fi mult mai costisitor si reprezinta o mare risipa, in timp ce unul care nu se incadreaza numarului de invitati, va fi servit sub forma unei felii aproape translucide, iar gustul si textura tortului nici nu vor fi intelese.

  • Combinatia dintre arome

Este destul de dificil ca tu si partenerul tau sa va puneti de acord in vederea alegerii aromelor potrivite. In cazul in care sunteti acel cuplu norocos, caruia ii place acelasi tip de dulce, lucurile vor fi mult mai simple.

Dar, daca tu si viitorul tau sot aveti gusturi diferite, aici situatia se complica putin, dar nu este de nerezolvat. In cazul in care preferi cremele dulci, cu multa ciocolata, iar el prefera aromele fructate, puteti sa ajungeti la o varianta de mijloc, unde amandoi sa fiti multumiti. Cu ajutorul cofetarului cu siguranta se poate gasi o alternativa potrivita pentru tortul de nunta.

  • Anotimpul in care are loc nunta

Pentru nuntile care au loc primavara si vara, ideale sunt torturile care au la baza compozitii alcatuite din fructe, cu arome lejere, care sa nu fie gretoase.

Daca evenimentul tau are loc toamna sau iarna se pot alege combinatii mai sofisticate, precum ciocolata, creme si blaturi mai consistente.

tortul-de-nunta-cum-sa-faci-alegerea-perfecta-maya-fashion-1.jpg

  • Tipurile de tort

Torturile “goale” sunt foarte la moda in ultimul timp. Acestea au putine elemente decorative si nu sunt glazurate, de aici si denumirea. Acestea nu au aspectul torturilor traditionale, dar completeaza cu siguranta prin gust si prin imaginea lor diferita.

Un alt tip de tort popular este cel cu glazura din unt. Cu toate astea, acest tip de tort este mai dificil de intretinut ,deoarece i se deterioreaza aspectul destul de repede in contact cu caldura.

Este adevarat ca alegerea tortului nu este tocmai una usoara, insa este una dintre cele mai delicioase. Desi exista numeroase criterii de care sa tii cont, cel mai important este ca tu si persoana iubita sa va bucurati nu numai de tort, ci de evenimentul in sine, care va uneste destinele si va lasa numeroase momente frumoase in suflet.

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE