In explorare: 5 zile pentru a-ti descoperi stilul

Imi plac hartile. Nu le colectionez, desi in urma cu cativa ani, inainte de Waze si Google Maps, tineam in casa o cutie in care pastram ca suveniruri harti ale unor locuri pe care le vizitasem: orase descoperite la pas, tari traversate cu masina, retele de metrou cu linii multicolore notate statie dupa statie, muzee vizitate incapere cu incapere. Hartile imi plac atat de mult, incat acum cativa ani am ales drept loc de intalnire pentru un first date chiar Muzeul Hartilor din Bucuresti (intalnirea si muzeul: foarte reusite; relatia care a urmat: not so much, dar asta e pentru o alta poveste…).  

Imi plac hartile, si nu doar cele geografice, care cartografiaza teritorii reale. De cate ori creez un curs nou, trasez intr-un carnet „harta” respectivului proiect. Harta mentala, desenata pe un servetel si care se ramifica la fel ca spitele unei roti, ma ajuta sa imi structurez ideile, gandurile, deciziile. Am dat peste harti ale unor teritorii imaginare (sau rememorate) in literatura: Trinidadul din Comoara din insula, Pamantul de Mijloc in Stapanul Inelelor, regatele Liliput si Blefuscu din Calatoriile lui Gulliver, Dublinul din Ulise, Oxfordul Lyrei din Materiile intunecate, abatia din Numele trandafirului, Aiaia lui Circe, Hogwarts-ul lui Harry Potter… Comori ingropate, continente pierdute, orase-fantoma.

In sfarsit, imi plac hartile si pentru ce reprezinta. Confortul aceluei pioneze rosii sub care scrie „You Are Here”, in timp ce in jurul tau se invarte un intreg mall sau oras. Misterul si posibilitatile destinului propriu, pe o harta astrologica.

Insa cel mai mult imi plac curiozitatea, curajul si sentimentul de reusita pe care trebuie sa le fi simtit oricine a iesit de pe o carare batatorita. Tatonarea, pas cu pas. Explorarea in sine, care mie imi sugereaza incredere ca, la capatul drumului, te asteapta ceea ce iti doresti.

„In explorare: 5 zile pentru a-ti descoperi stilul” este programul in care te invit (si te insotesc!) la finalul acestui an, intre 13 – 17 decembrie.

L-am gandit pornind de la „etapele de calatorie” pe care le fac impreuna cu femeile cu care lucrez individual, in programele mele de coaching stilistic de 12 saptamani.  

Vor fi 5 zile consecutive, de lucru in grup mic, cu teme pentru acasa serioase scrise intr-un workbook elegant, fiecare zi reprezentand un pas concret catre definirea propriului tau stil.

Cum arata harta celor 5 zile?

Ziua 1: Reflectie & Cautare
Plecam de la ce piese ti-au placut si ai purtat mult, trecand prin ce ai cumparat si nu ai purtat, eventual prin ce ai purtat si nu ti-a placut, ajungand la ce simti acum fata de stilul si garderoba ta comparativ cu ce iti doresti sa simti si cum ti-ai dori sa arati cand te imbraci. Ne uitam la criteriile tale de alegere, descriem tinutele care iti reprezinta idealul (Nordul busolei tale stilistice), punem lupa pe preferintele tale cromatice, olfactive, tactile.  

Ziua 2: Inspiratie
Strangem imagini pe care le analizam cu ochi de stilist, identificam tinute si piese care vor forma „miezul” garderobei tale, tatonam zona ta de confort dar si pe cea de invatare sau disconfort, selectam cuvinte care iti vor descrie stilul, aspectul, gusturile. Nu in ultimul rand, verificam daca ce ai ales vestimentar se potriveste cu ce iti doresti sa simti cand te imbraci (in ziua 1).  

Ziua 3: Aliniere
Punem oglinda intre activitatile tale curente – de la ore de munca, timp liber sau ocazii speciale din viitorul apropiat – si continutul garderobei tale. Stabilim cateva intentii si obiective foarte concrete, impreuna cu pasi necesari, minime schimbari si repere personale. Te invat cum sa iti inventariezi garderoba si cum sa ti-o reorganizezi, ca sa intri in noul an cu dulapul ordonat.  

Ziua 4: Simplificare & sistematizare
Facem pasul de la dulap si garderoba, la formule de tinute usor de construit si un sistem care sa iti sustina stilul in ansamblu. Identificam piese necesare, elemente pe care deja le detii, plus principii care vor fi infrastructura stilului tau de acum incolo (fie ca vorbim de un outfit sau de cum vei face shopping de acum incolo).  

Ziua 5: Directie & Claritate
Revizuim moodboardul din ziua 2, apoi obiectivele din ziua 3 si facem un „plan de actiune” pentru primele 3 luni din 2022. Facem inclusiv un buget de shopping si o lista de prioritati, mai ales ca urmeaza sezonul de reduceri. Verificam, cu mana pe inima si cu ochii inchisi, cat de bine rezonam cu cuvintele (emotiile) alese in ziua 1. Trecem pe hartie ce avem nevoie sa imbracam pentru a ne simti intr-un anumit fel. Incheiem cu cateva concluzii, punctam ce am luat/ invatat din cele 5 zile, constientizam drumul facut din ziua 1 pana in ziua 5, ne bucuram de reusita proprie. Incheiem explorarea cu incredere reinnoita in resursele si fortele proprii.  

Cum si cand se desfasoara?

„In explorare” este, daca vrei, o varianta de a testa cum se desfasoara coachingul stilistic impreuna cu mine, in cadrul unui grup restrans. Adica doar de 10, maximum 12 persoane, pentru ca procesul, lucrul si rezultatele sa fie bune, „ca la carte”, palpabile.  

Vei primi in fiecare dimineata, prin email, capitolul de workbook dedicat zilei respective. In aceeasi zi, seara de la ora 19:30, ne intalnim pe Zoom timp de 60-90 de minute, pentru o sedinta de lucru in grup: cu explicatii si exemple, cu intrebari si raspunsuri, fiecare completand individual paginile workbookului. Intalnirile vor fi inregistrate si vor fi trimise doar participantelor; nu vor fi disponibile publicului larg.  

In plus, va exista o Zi 6 de follow-up, stabilita spre finalul lui ianuarie, in care ne reintalnim online.  

Programul incepe luni, 13 decembrie si se incheie vineri, 17 decembrie. Ziua 6 de follow-up urmeaza sa fie stabilita si anuntata participantelor la program.  

Cat costa?

Pret early bird (intre 2-7 dec, inclusiv): 320 lei
Pret intreg (intre 8-13 decembrie, inclusiv): 450 lei

Cum ma inscriu?   Imi trimiti un mesaj la [email protected], cu rugamintea sa mentionezi la subiect „Inscriere In explorare”

Acum ai harta in fata, cu pioneza rosie a lui „Esti aici” infipta pe locul tau.
Eu iti voi fi ghid, merg in fata ta timp de 5 zile; iti pun in rucsac si o busola.
Fa primul pas pe drum, in explorare.   Iti dau intalnire la pioneza rosie,

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE