Cod vestimentar (si 28 de idei) pentru primavara 2021

Cand am ajuns din ianuarie la final de martie? Primavara pare sa fi ajuns in oras in weekendul care a trecut si, o data cu ea, toate simtim ca garderobele noastre respira altfel. Poate ca suflul noului anotimp da nastere unor mutatii stilistice de sezon…

Ideea e urmatoarea: e cel mai bun moment pentru o trecere in revista a look book-urilor sezonului, din care putem extrage manevre stilistice, asocieri de culori, idei noi de styling si detalii numa’ bune pentru a fi introduse cu usurinta in tinutele pe care le vom purta in urmatoarele doua-trei luni.

Asadar, veti putea:

… tempera nota provocatoare a unui top cropped sau a unei bustiere, purtandu-le pe sub un cardigan ultra-clasic. Chiar retro.
… actualiza registrul casual al pantalonilor chino de culoare verde masliniu, prin asociere cu piese albe in croieli foarte moderne.
… asorta verdele masliniu, pentru ca tot l-am mentionat, cu delicatul mov lavanda.

… da structura unei salopete scurte, incingand-o cu o curea plasata pe talie, cat mai sus.
… strecura un tricou pe sub camasa, avand grija ca cele doua sa fie in aceeasi cromatica.
… purta camasile cu dungi, cele pe care obisnuiati sa le imbracati la birou, pe sub un pulover sport.
… sparge dimensiunea „preppy girl” a unui sacou din stofa tweed, purtand pe dedesubt un hanorac cu gluga si fermoare colorate.
… uni textura senzuala si linia mulata a unui top cu nasturi cu netezimea si luciul unei fuste midi din piele.
… purta pudicele fuste midaxi* cu o jacheta bomber sau cu un hanorac retro. Iar pe cele cu pliseuri late le veti insoti de tricouri sport, care le vor sterge mirosul de naftalina.

… indrazi sa asociati o vesta masculina si o camasa cu maneci bufante.
… asortati un pulover in culori fondante, pastelate, cu o fusta din dantela
… utiliza si abuza de tandemul ghete Chelsea – jeansi drepti, cu lungime pana la glezna. Va fi unul din trendurile cele mai cool ale primaverii.
… face din sacoul cu imprimeu floral piesa-cheie a garderobei de primavara, mai ales daca il purtati cu ceva atipic (pantaloni scurti si largi din denim, de pilda).

… decrispa fusta conica, purtand-o cu un tricou usor supradimensionat.
… incalta cizmele western si la bermude, nu doar la rochii boeme si jeansi albi.
… anexa camasa satinata, in stil pijama, cu jeansi cu talie inalta si sandale negre.

… cocheta cu reflexele metalizate ale unei piese de seara, suprapunandu-le o alta piesa din stofa mata.
… grefa (sau nu) un guler supradimensionat din dantela unei geci din denim. Apropo, gasiti o serie de gulere remarcabile, splendide, de toata frumusetea la atelierul Isabellei Vijiiac.
… insufla o buna doza de relaxare unui sacou bleumarin, asociindu-i o camasa cu dungi verticale si un tshirt cu imprimeu in culorile dungilor.
… potrivi denimul negru, usor prespalat, cu piese in nuante de portocaliu ars.

… finaliza democratizarea pantalonului de training (jogger), urmand aceleasi reguli vestimentare pe care le aplici in cazul jeansilor slim, drepti sau boyfriend.
… trata pantalonii din fas metalizat ca si cum ar fi pantaloni de seara. Adica purtandu-i cu tocuri, cu sandale, cu topuri lejere.
… sa folositi (sau nu) folia de supravietuire, nelipsita din echipamentul unui alpinist, pe post de turban metalic.
… purta maieurile mulate, cu rascroiala adanca, impreuna cu bermude sau pantaloni scurti de costum, modernizand spiritul anilor ’90.

… trezi la viata tinutele in nuante de bej sau nisipiu, punandu-le in contact cu tuse de galben stralucitor.
… asocia colantii multicolori, cu imprimeuri in nuante fluorescente, cu sandale minimaliste cu toc kitten – dar numai in zilele in care purtati camasi supradimensionate!
… innoda o esarfa de matase pe sub gulerul unui hanorac din bumbac.
… improspata rochiile imprimate, suprapunandu-le cate un pulover in culoarea lor dominanta.

* nu cunoasteti acest termen nou? MIDAXI e acea lungime de rochie sau fusta al carei tiv care depaseste midi-ul (asadar acopera genunchiul si ajung spre jumatatea gambei), dar nu e inca full maxi (nu ajunge la glezna sau la pamant, ci survoleaza zona de deasupra gleznei)!

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE