Sase lucruri cu care-ti actualizezi garderoba in ianuarie

George Carlin avea o vorba: „Man, there’s always something…”

Ce voia el sa spuna e ca in orice situatie poti gasi un pretext, un tap ispasitor, un bat infipt intr-o roata.
Ce voiam eu sa spun este ca, la inceput de an si in sezon de reduceri, putem gasi oricand o „rochita” care sa ne incante, o haina oarecare al care pret sa ne ispiteasca, a enshpea pereche de colanti sau de jeansi care „nu strica niciodata”. Si tot asa. Ati inteles ce am vrut sa sugerez…

Contracarand „the always something”, astazi va propun o lista scurta de shopping care inseamna, de fapt discernamant, standarde privind calitatea vs cantitatea, cumpatare, constientizarea diferentei dintre dorinta de a cumpara ceva (orice) si necesitatea respectivului lucru in garderoba voastra.

Lista e diversa: de la o pereche de cercei de zi mai extra, la o rochie ultra-comoda cu care puteti face layering, punand in cos si o pereche noua de incaltaminte (nu cizme sau ghete!), o bluza pentru toate anotimpurile si niste pantaloni. In felul asta, nu sunteti nici abstinente, nu faceti nici post de shopping, si nici nu mai cumparati haine la intamplare.

Un argument in plus pentru lista pe care vi-o propun este ca recomandarile mele nu sunt punctuale, ci generoase. Nu le veti purta doar in sezonul rece, ci oricand. Pot fi baza multor tinute, in nenumarate stiluri. Sunt genul de elemente stilistice care schimba, ridica sau transforma radical o tinuta obisnuita de zi: o pata de culoare aici, un accesoriu sau o croiala diferita dincolo…

Un pulover sau un hanorac deosebit

Nu ma refer nici la un pulover basic negru, bej sau gri, nici la o helanca banala, si nici la un hanorac de genul celor pe care le imbracati la/ dupa sala. Nu unul lalau, fara forma, din jerseu din bumbac si in niciun caz din fleece (polar).
Ma refer la un pulover sau un hanorac intr-o culoare frumoasa, cu un imprimeu sau desen vizibil, cu o aplicatie spectaculoasa, tricotat intr-un stil aparte. Il asortati la jeansi sau la colantii obisnuiti si, voila, deja outfitul nu mai e banal.

Bonus 1: cu cat e o culoare mai aparte, cu cat desenul sau imprimeul mai simpatic, cu atat da mai bine pe Zoom. Bonus 2: il puteti purta fara sutien.
Recomandarea mea: acest hanorac de la Madalina Andronic, hanoracul acesta super-simpatic de la Aceeasi Marie si puloverul acesta de la Mango

Un volan, cat de mic

Dupa manecile bufante generoase, gulerele Peter Pan supradimensionate si croielile involanate cottage core din tendintele sezoanelor trecute – trei detalii care nu se potrivesc tuturor -, am identificat totusi un element modern, feminin si discret, care aduce nota dorita de romantism intr-o tinuta casual. Anume: gulerul de tip volan ridicat, de inaltime medie, asociat unei camasi sau bluze simple.
Vizualizati-l rasarind din decolteul rotund al unui pulover bleumarin, peste gulerul rulat al unei veste tricotate sau purtand bluza cu o salopeta din denim (ca sa ii reduca din aerul baietesc, adolescentin).
Recomandarea mea: bluza aceasta din bumbac organic de la Verlinne

O pereche de cercei de zi, but make it extra

Cum accentul (in tinute) se pune in continuare pe ce alegem pentru jumatatea superioara a corpului, invitatia mea e sa va re-obisnuiti sa purtati cercei. Nu neaparat ultra-colorati, stralucitori, foarte lungi sau zanganitori (nu sunt pentru toate gusturile!), ci unii simpli si vizibili, potriviti unei tinute de zi, usor supradimensionati – cat sa se vada ca nu sunt chiar cerceii aceia banali, timizi, discreti, plasati pe lobul urechii.
O pereche de cercei creoli (cercuri, rotunzi) dar de dimensiune medie, niste cercei ai caror forme sugereaza petale de flori, frunze sau tulpini, sau cercei cu perle reinterpretate in nota moderna sunt trei dintre posibilitatile de ornamentare ale unui outfit de zi (chiar de work-from-home): vor avea un impact vizual, fara a incarca tinuta. Nu, nu sunt PREA mari, au exact dimensiunea buna!
Recomandarea mea: cerceii acestia si acestia de la Love & Stars Jewels si acestia de la Obsidian.

Orice matlasat

Suntem abia la jumatatea lui ianuarie si habar nu avem ce temperaturi vom avea in perioada urmatoare. Fie vremea se incalzeste usor (si atunci avem nevoie de o haina usoara, nu prea groasa dar calduroasa), fie se raceste (caz in care ne va prinde bine un strat suplimentar).
Asa ca sfatul meu este sa va cautati acest strat: o vesta matlasata, o haina 3/4 ca un mantou, un kimono sau o geaca bomber… Vesta o puteti imbraca peste un pulover gros (care poate fi purtat, la randul lui, peste o rochie din flanel sau catifea reiata) si, mai spre primavara, pe sub un trench subtire. Geaca bomber si haina 3/4 le purtati ca atare, peste orice fel de tinute construiti in perioada asta.
Recomandarea mea: kimono-ul matlasat de la Ite Urbane, geaca Thinking Mu de la Yko-Yko, canadiana aceasta bleu, cu cordon, de la Mango

O pereche noua de incaltari pentru casa

Pe cat de des ne sclipesc ochii datorita unei perechi noi de pantofi, pe atat de rar ne cumparam o pereche nou-nouta de papuci. Dar ce sa vezi, si ei au nevoie sa fie inlocuiti: si din motive estetice, si igienice. Sigur ca iti poti cumpara o varianta a acelor papuci uriasi si copilarosi – marmote, veverite, ursi, vulpite, dragoni si alte animalute simpatice! Insa asa cum dupa o anume varsta nu-ti mai impletesti codite si nu mai porti slipi cu Hello Kitty, la un moment dat vine si etapa in care detaliile garderobei si stilului tau cer un efort de maturizare, rafinare, sofisticare: de la codite si slipi, la papuci si pijamale.
Astea fiind spuse, sugestia mea este sa incepi sa diferentiezi incaltamintea de casa de papuci. Incaltamintea de casa o vei purta in timpul zilei, la tinutele work-from-home, iar in aceasta categorie intra saboti tip Birkenstock, mocasini cu calcaiul decupat (fara toc), tenisi slide-on din pasla sau material textil, balerini ultra-comozi (din catifea, in, piele, casmir, satin sau pasla) sau chiar saboti clasici din piele, cu talpa din lemn. Papucii ii rezervi pentru serile cu loungewear si momentele de pijama, halat de baie, colanti si hanorac; in aceasta categorie intra orice fel de papuci sau botosi pufosi, imblaniti, tricotati, din pasla, catifea, plastic, cu barete incrucisate sau cu cristale aplicate, cu borduri de blana artificiala sau cu pompoane. Ok? Ok!
Recomandarea mea: acesti balerini din material textil de la Zara Home, acesti mocasini cu funda satinata tot de la Zara Home, sabotii acestia de pe Zaalando si balerinii acestia din piele de pe Mango Outlet.

Un model nou de pantaloni

Daca jeansii skinny sunt placerea ta vinovata, fa un efort si detaseaza-te de aceasta dependenta. Nu vreau sa spun ca sunt demodati, dar sunt demodati. Sunt deja la fel de clasici ca jeansii drepti, exista pe piata de vreo 20 de ani… Poti lua la probat jeansi boyfriend si jeansi usor evazati, jeansi foarte largi si jeansi balon, jeansi tigareta si jeansi girlfriend, jeansi mom si jeansi slouchy, jeansi cropped si jeansi cargo. Daca insa te-ai saturat de jeansi, invitatia mea e sa probezi o pereche de pantaloni cu croiala larga, dintr-un material tricotat, din jerseu de tricot, din catifea moale sau din orice alt material fluid si cu grosime medie, potrivit sezonului.
Asorteaza-i cu adidasi sau tenisi cu talpa groasa, dar si cu botine.
Recomandarea mea: acesti pantaloni rosii din stofa de la Komoda Design, acesti pantaloni palazzo din stofa subtire de la Happy Friday, pantalonii acestia largi cu vipusca de la Marks&Spencer si pantalonii acestia din jerseu, tot de la M&S

Tu ce ai pus pe lista de ianuarie? Si ce branduri recomanzi celorlalte cititoare? Hai, sharing is caring.

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE