Patru manevre stilistice pe final de iarna

Nu-ti promit ca, daca le pui in aplicare, lumea va spune despre tine ca ai devenit o fashion insider (care suna de milioane de ori mai bine decat fashionista!)

De altfel, nu asta e intentia mea, sa te transform pe tine intr-o cunoscatoare a modei. Imi imaginez ca ai alte prioritati dar, ca oricarei alte femei, nu iti strica niciodata un sfat aici, o idee dincolo… Poate ca la un moment dat vei observa si simti efectul cumulativ al recomandarilor, ideilor si sfaturilor mele – la fel ca in cazul unei avalanse sau al unei tendinte, va aparea acel tipping point, saltul calitativ. In fine, divaghez.

Intentia mea e, mai curand, sa te scot putin din letargia stilistica pe care ai putea-o simti in perioada asta. Vremea e rece (si se pare ca urmeaza cateva saptamani de frig adevarat), serile sunt inca lungi, puloverele cu motive de Craciun si rochiile fosnitoare de petrecere au reintrat in hibernare, jeansii si ghetele sunt la ordinea zilei. E adevarat, inca porti paltonul tau preferat, ai apucat sa imbraci aproape toate tricotajele colorate si ti-ai refacut rezerva de ciorapi grosi. Bun, si ce urmeaza? Ce ai putea face pentru ca sa nu mori de plictiseala pana in martie?

Am scris mai jos 4 manevre stilistice, iar invitatia mea catre tine e sa le reconstitui una cate una, fiecare in cate o saptamana.

  1. Construieste o tinuta tonala

In limbaj de stilist i se spune „look ton-sur-ton”. Suna fancy. Nu e. Inseamna ca, pur si simplu, cauti in dulap doua (sau trei) piese in nuante diferite ale aceleiasi culori – sau chiar nuante identice. Poti incerca un pulover bleu cu o pereche de pantaloni bleumarin, o helanca verde smarald cu o fusta verde-turcoaz, o camasa roz cu o fusta visinie… Pentru ca tinuta sa aiba o nota luxoasa, cauta sa alaturi piese in culori neutre: un top bej=camel cu niste pantaloni maro ciocolatiu, un cardigan gri antracit cu un tricou gri deschis si cu o fusta argintie, un pulover ecru cu jeansi albi…

2. Reia la purtare o piesa din paiete, tulle sau satin

Pana nu se termina iarna, adica in urmatoarea luna. Imi imaginez ca, la fel ca multe femei, iti rezervi piesele stralucitoare pentru ocaziile ceva mai speciale: o iesire la teatru sau opera, o cina la un restaurant elegant, o aniversare onomastica… Ideea e ca in felul asta, aceste piese vad lumina zilei doar de cateva ori pe an. Recomandarea mea e sa promovezi fustele din paiete, catifea si tulle, rochiile-furou si maieurile din satin, sacourile din paiete si sa le muti in garderoba de zi. Le poti tempera stralucirea si eleganta alaturandu-le texturi si croieli casual (un pulover tricotat gros sau oversize), moderne (o pereche de pantaloni cargo) sau o alta piesa basic (o helanca neagra, un hanorac gri, o pereche de jeansi). Gasesti mai multe idei aici.

3. Incinge-ti talia cu o curea, indiferent de tinuta

E cea mai simpla cale de a structura, inchega, recontura o tinuta. Foloseste o curea pentru a defini forma unui cardigan lung sau a unei veste tricotate, strange-ti talia pe deasupra unui pulover prea lung (pe care apoi il bluzezi), prinde un cordon peste un blazer cumparat in sezoanele trecute. Ai nevoie de spatiu minim de depozitare pentru curele si, daca e sa iti recomand un accesoriu care poate schimba radical aspectul unei tinute (si al proportiilor tale), acesta e. Poti incepe prin a avea o mini-colectie, pe care sa NU le porti la jeansi.

4. Poarta cat mai des cizmele inalte

Nu ma refer la cele stil muschetar (care acopera genunchii), si nici la cele ultra-elegante sau sexy, cu toc foarte inalt si subtire. E vorba de cizmele fara toc (ecvestre) si de cele cu toc mediu sau chiar inalt, dar solid; acestea combina confortul cu un aspect cvasi-elegant urban. Ceea ce inseamna ca se potrivesc cu absolut orice tip de rochie sau fusta (mini, midi, maxi), pot fi purtate si cu jeansi skinny si sub cu pantaloni cropped si largi, si cu o salopeta, si cu o fusta-pantalon… De fapt, nu vad cu ce nu ar merge purtate.

Dupa ce, in decursul a vreo 15 ani de styling, am vazut sute de garderobe, am certitudinea ca si garderoba ta ascunde mult mai multe optiuni de tinute, straturi de creativitate si variante de mix&match decat iti dai tu seama (fie pentru ca esti prea familiarizata cu continutul dulapului tau, fie pentru ca te-ai obisnuit sa combini piesele intr-un singur fel). Intr-o sesiune de Outfit Styling, care dureaza intre 2 si 3 ore, iti construiesc minimum 30 de tinute (carora le facem poze si vei avea propriul look book/ arhiva digitala a tinutelor), iti explic si arat practic regulile constructiei unei tinute complete, iti gasesc toate variantele de asortare ale pieselor pe care le ai in garderoba, iar la final discutam si o lista si un plan de shopping care iti vor eficientiza stilul. Trimite-mi un mesaj aici si putem programa un Introductory Call (gratuit), ca sa ma intrebi orice doresti si sa iti spun cum se desfasoara.

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE