Pot sa (mai) port paiete, intr-o zi obisnuita?

Raspunsul simplu si rapid este „da”.

Paietele nu sunt rezervate pranzurilor de Craciun in familie sau noptilor pe ringul de dans sub lumina unui stroboscop. Aveti mai sus, in fotografie, dovada clara. Contrastul dintre fusta stralucitoare din paiete, asortata unei geci parka ultra-functionale si unui tricotaj supradimensionat creeaza o tinuta surprinzatoare, foarte moderna, cool si, culmea!, deloc dificil de reprodus.

Smecheria (nu vreau sa ii spun secret, pentru ca tocmai il dezvalui) care face posibila purtarea paietelor in orice zi si la orice ora are legatura cu un principiu stilistic despre care am mai scris: the high-low. Este manevra care contrabalanseaza frivolitatea si scanteierea paietelor (the high, in cazul acesta) prin alaturarea unei piese mai serioase, mai relaxate, mai simple si de zi (the low).

Acum nu stiu cat de mult va plac paietele, daca va incanta sa le purtati din cap pana-n picioare sau mai curand le adaugati cu discretie, presarate subtil ici si colo. In magazine si in colectiile de pe siteuri gasiti ambele variante, ba chiar si ceva in plus. Mie personal imi plac fustele midi din paiete, as purta chiar si un hanorac sau un pulover care sa aiba presarate paiete pe maneci, piept si mansete: sunt simpatice si le pot integra usor intr-o tinuta de zi. Daca vi se pare ca o fusta e prea mult, am vazut tenisi cu paiete, genti cross-body cu paiete, gulere aplicate cu paiete, fulare cu paiete, caciulite cu paiete. Iar daca vreti sa dati volumul mai tare la paiete, incercati un sacou din paiete (arata foarte fain cu jeansi si un tricou simplu), o pereche de pantaloni largi din paiete (merg bine cu o camasa alba sau din denim) sau un top din paiete (il puteti alatura unei fuste plisate din stofa).

Iata si trei directii si surse de inspiratie:

Paiete pentru orele de munca (de acasa sau de la birou)

Petrecerea se tine la parter. Vreau sa spun ca, in aceasta situatie, e de preferat sa alegeti o pereche de pantaloni din paiete. Ok, merge si o fusta. Cat timp sunteti intr-o sedinta pe Zoom, asezata pe scaun, nimeni nu observa ce purtati in partea de jos a corpului. Completati tinuta cu un pulover simplu de culoare neutra (negru, gri, alb, bleumarin sau visiniu) sau, pentru cele care prefera un outfit similar celor de pe vremea petrecerilor corporate de Craciun, un sacou sau o camasa alba.

Paiete pentru brunch, lunch sau orice altceva

Nimic nu tempereaza scanteierea flamboaianta a paietelor ca un hanorac sau pulover lejer. Adaugati ghete biker, tenisi din piele (si sosete), botine cu toc jos sau o pereche de cizme cu talpa groasa si zimtata. Easy-peasy: ati facut o tinuta comoda de zi, cu note festive plus un touch modern si cool. Pentru orice eventualitate, tineti in geanta niste cercei ceva mai speciali.

Paiete off-duty

Tineti minte cu ce am inceput articolul? Nu pastrati piesele paietate pentru ocazii speciale. Purtati-le langa o piesa din denim si voila, ati introdus paietele in registrul elegantei de zi. Cel mai simplu e sa plasati piesa cu paiete acolo unde, de regula, ati pune un tricotaj. In plus, puteti incalta o pereche de botine argintii sau aurii, din piele.

Care varianta e cea mai apropiata de stilul vostru: 1, 2 sau 3?

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE