Nunta in aer liber – idei si sfaturi

Vara a inceput sa isi faca simtita prezenta cu adevarat, iar cele mai bune vesti se refera la faptul ca nuntile se pot organiza din ce in ce mai mult.

Chiar daca pandemia pare sa fie sub control, iar evenimentele in aer liber nu mai sunt o obligatie, noi vrem sa iti oferim cateva sfaturi pentru o astfel de perspectiva.

O nunta in aer liber pare sa implice mai multi factori pe care trebuie sa ii luati in considerare, totusi, apropierea de natura va putea aduce un plus de originalitate evenimentului organizat.

Ce trebuie sa luati in considerare pentru a organiza un astfel de eveniment?

Chiar daca discutam despre un eveniment in aer liber, veti cauta sa aveti, totusi, si o acoperire, iar aici ne referim la un cort. Un lucru bun, deoarece acestea pot fi amplasate aproape oriunde, astfel ca veti avea posbilitatea sa alegeti din numeroase variante de locatii. Fie ca vreti o nunta in natura, pe malul marii, la poalele unui munte sau la un castel, cortul poate fi amplasat fara prea mari eforturi, atata timp cat obtineti aprobare in ceea ce priveste acest aspect.

De asemenea, aceasta varianta va ofera posibilitatea sa abordati orice tema, deoarece apropierea de natura va oferi o senzatie de liniste si confort in randul invitatilor. Astfel, indiferent de stilul evenimentului, casual sau formal, un cort se potriveste oricarei variante.

Pe langa asta, pentru o nunta de vara, trebuie sa luati in considerare si temperaturile ridicate, astfel ca va trebui sa inchiriati si unitati portabile de aer conditionat, sau chiar ventilatoare puternice, pentru a crea o atmosfera placuta. De altfel, puteti opta pentru adaugarea unor suprafete de podea, pentru a corecta formele neuniforme ale terenului, dar si panouri de perete, pentru a proteja invitatii impotriva vantului sau a ploii.

Este foarte important sa luati o decizie importanta in ceea ce priveste data nuntii, recomandat fiind un plan care sa vizeze o zi in care nu sunt anuntate ploi, iar in cazul in care se intampla asta, sa aveti si un plan de rezerva, astfel veti fi scutiti de inconvenientele care pot sa apara din cauza vremii instabile din anotimpul verii.

Cum poti transforma un cort intr-un loc splendid?

Deoarece corturile sunt, de cele mai multe ori, o panza goala, aveti posbilitatea sa alegeti orice design va place. Asa ca, pentru inceput, decideti care sunt cele mai importante elemente de decor pentru dumneavoastra, in functie de bugetul si gusturile pe care le aveti.

O nunta in aer liber nu necesita foarte mari eforturi in ceea ce priveste bugetul decorarii spatiului, deoarece simple aranjamente florale, alaturi de mese decorate minimalist, vor incanta, iar decorul naturii va contribui si la designul evenimentului.

Ceea ce puteti aduce, in plus, insa nu obiecte cu un cost foarte mare, sunt chiar micile ghirlande cu lumini, candelabrele simple, fetele de masa de culoare neutra (bej, roz pal, alb, gri) sau dintr-o paleta de culori pastel (lila, albastru marin, rosu deschis, galben, purpuriu etc).

Iluminarea unui spatiu poate seta starea de spirit a invitatilor, asa ca este foarte important sa alegeti cu atentie aceste elemente de decor. Pentru a forma o zona frumoasa, puteti opta pentru panouri luminate, unde sa amplasati si flori. De asemenea, puteti amenaja spatii unde sa existe leagane in jurul carora sa puneti ghirlande luminoase, unde invitatii pot face poze, sau se pot bucura pur si simplu de sederea in acele zone.

Profitati la maxim de peisajul oferit de natura

Daca alegeti sa organizati o nunta in aer liber, nu uitati ca unul dintre actorii principali va fi chiar peisajul pe care il veti avea. Asadar, inspirati-va si folositi-va de elementele naturale. Amenajati locuri unde oaspetii sa poata socializa, separate de zona principala, acest lucru va oferi un plus de confort invitatilor, iar starea de bine a acestora de va amplifica.

O alta idee ar fi cea in care plantele ar fi principalele elemente de decor, de la plante curgatoare, pana la pomi in ghiveci, pe care sa ii puteti amplasa in orice loc doriti, astfel veti avea o alta oportunitate de a crea diferite zone, precum un candy bar decorat cu multe plante, care sa fie in aceeasi tema cu peisajul natural.

Nu uita sa te bucuri de acest eveniment, pentru ca acest lucru este cel mai important. Detalii referitoare la rochii de mireasa sau alte sfaturi de care aveti nevoie, le puteti afla din celelalte articole de pe blog-ul nostru, dar si de la echipa MayaFashion.

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE