Pot sa (mai) port hanoracul si pantalonii de sport si altfel, nu doar la sala?

Intrebarea nu imi apartine, a venit din partea unei participante la cel mai recent workshop corporate pe care l-am sustinut – deloc intamplator, despre cum armonizam stilul personal si tinutele WFH. Pe masura ce ii raspundeam, imi dadeam seama ca ar fi un subiect numa’ bun pentru un articol de blog.

Pentru ca, ce sa vezi, piesele astea sport au devenit categoria vestimentara cea mai purtata si cumparata in ultimul an! In plus, mai toate brandurile pun accent acum pe mini-colectii de loungewear: tot hanorace, tricouri, pulovere sport si pantaloni de training, dar stilizate, in culori prietenoase si croieli oversized. Adica „reinterpretate”, ca sa dea bine in tendinte.

Anyways, ideea e in felul urmator:

Daca in ultimul an v-ati cumparat cel putin un set de piese de training si daca in ultimul an v-ati complacut in tinute ultra-casual si comode, acum e momentul sa le treceti la urmatorul nivel stilistic.

Intr-o prima faza, sa le separati. Nu le mai asortati tot cu piese sport si casual.
In a doua faza, dati-le o tusa de eleganta. Da, e complet acceptabil sa incaltati o pereche de sandale, pantofi sau botine decupate – toate cu tocuri inalte -, cand purtati o pereche de pantaloni de training. Cu conditia sa fie pantaloni de training (sau pantaloni jogger) si nu colanti.
In a treia faza, mix things up. La o piesa casual asortati una semi-eleganta (un blazer putin cambrat) si niste accesorii moderne, frumoase, colorate (o geanta faina, niste cercei mari, o esarfa…).

Ca sa pastrez recomandarile simple si usor de pus in aplicare, iata care sunt trei posibile directii stilistice pe care vi le recomand.

  1. Adaugati o pereche de incaltari cu toc si un blazer

Bonus: punctati tinuta si cu 1-2 pete de culoare, ca sa scoateti din anonimat pantalonii gri de training. Adevarat, plec de la premiza ca nu ati cumparat piese de sport in culori stridente…

De pilda, la o pereche de pantaloni gri de training cu manseta elastica adaugati un simplu tricou alb, apoi un blazer verde smarald si o pereche de escarpeni intr-o nuanta de verde cu intensitate similara.

2. Pastrati tinuta neutra, insa cu accesorii interesante

In loc sa va pastrati costumul cu pantaloni pentru o conferinta ultra-formala, folositi-l drept fundal pentru hanoracul ala banal, pe care l-ati tot imbracat in ultimele luni.

Nu faceti o drama si nu mergeti la shopping daca nu aveti un costum in sifonier. Puteti reconstitui tinuta cu un pantalon drept sau larg si un trench clasic.

Ca sa arate bine, genul acesta de tinuta ar trebui sa fie… well, gender-less. Adica fara tuse feminine: fara tocuri, fara croieli stramte, fara genti lady-like, fara perle, fara imprimeuri florale.

Orice accesorii adaugati, sa fie neutre: mocasini sau tenisi, ochelari de soare retro, o geanta din rafie sau una messenger…

3. Plusati pentru o tinuta de ocazie, cu note de lux

De data asta, nu o sa imbracati nici hanoracul cu gluga, nici pantalonii jogger. Pentru varianta asta aveti nevoie de un pulover simplu din bumbac flausat sau din jerseu de bumbac, in culori neutre (alb, gri, bleumarin, negru) si cu detalii trendy (maneci bufante, un nod asimetric frontal, blocuri de culoare plasate asimetric).

Smecheria acestei tinute sta in elementele spectaculoase, care transforma piesa basic in una non-basic. In felul acesta, si doar in felul acesta, o puteti asorta la o fusta maxi la fel de spectaculoasa sau la o pereche de pantaloni largi, fluizi, dintr-o tesatura luxoasa.

Adaugati o geanta plic si o pereche de sandale sau saboti cu toc inalt, plus niste cercei fabulosi.

And that’s it.

Ce varianta de styling va surade: 1, 2 sau 3?

Intre noi fie vorba, tipul acesta de tinute si de styling sunt exemple excelente de cum puteti pune in aplicare conceptul de „high-low styling”. Il explic pe larg si dau mult mai multe exemple in mini-cursul 30 days of styling, a carui editie de vara incepe la 1 iunie. Va puteti inscrie cu un scurt email la [email protected], iar aici gasiti toate informatiile despre program. Ce decideti: in vara asta, investiti in educatia voastra stilistica si in dezvoltarea bunului vostru gust?

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE