Tinute de party, reciclate si purtate in timpul saptamanii

Sarbatorile de iarna s-au incheiat, oficial. Am bifat Craciunul, petrecerea de An Nou, chiar si primele doua onomastice ale lunii. Ne-am intors la birou si unele dintre noi ne-am reluat tinutele noastre obisnuite de zi cu zi. Suntem in ianuarie – luna sinonima cu lista deciziilor bune si a cultivarii intentiilor, luna in care visam ca vacanta sa se prelungeasca, dar si luna in care parca am mai purta unele dintre piesele festive din garderoba, care au atat de rar ocazia sa vada lumina zilei!

Adevarul e ca doar acum, la inceput de an, simtim ca in aer inca pluteste atmosfera sarbatorilor. Prin urmare, cu de la mine putere, decretez nu doar ca ne e permis, dar e si potrivit sa mai imbracam fustele din paiete, sacourile din catifea, salopetele aurii, jeansii argintii, tricotajele din lurex sau cu aplicatii din cristale si perle!

Cum le integram in tinute si in ce fel le reciclam pe timp de zi? Va las mai jos 8 idei (iar daca cititi pana la final, acolo gasiti inca cateva articole interesante si practice).

1. Imparte outfitul in doua

Festiv in partea de sus, casual in jumatatea de jos. Daca simti ca nu ai purtat de suficiente ori acel top stralucitor (un pulover cu aspect metalizat, un top din paiete, o bluza din voal cu fir metalic) , acum e momentul sa il mai imbraci. Nu te complica si asorteaza-l cu jeansi + botine (cu toc subtire sau gros), cu bascheti sau cu niste mocasini cu talpa track. Un mantou elegant sau o geaca matlasata sunt bune si pentru finalizarea tinutei, si pentru temperaturile de ianuarie. Daca e de dupa mine, iti recomand sa muti acest top in garderoba permanenta si sa il tot reutilizezi pana la primavara.

2. Poarta o helanca pe sub o rochie de ocazie

Helanca fina, stransa pe corp, folosita drept piesa de layering e in una din tendintele purtabile ale acestui sezon. Imbrac-o pe sub o rochie de party, rezultatul este o tinuta care este si stralucitoare, si comoda, si calduroasa. Trei in unu.

3. Porti pantaloni de training… sau de seara?

    Cu conditia sa fi ales bine de la inceput (adica sa fi verificat versatilitatea piesei alese), respectivii pantaloni sunt multifunctionali. Croiala lor poate fi dreapta si larga, usor evazata sau tip jogger (stransa doar la glezna), iar materialul ii ajuta sa apartina garderobei de ocazie. Pot fi din paiete, brocart, catifea velur, satin. Pentru scopul nostru, asorteaza-i cu un pulover larg si cu o pereche de adidasi (sau niste botine cu talpa groasa).

      4. Cocktail de stiluri

      Posibil sa fie optiunea mea preferata de mix & match: o fusta sau rochie metalizata, midi (sau maxi), asortata cu o geaca sport, cu sneakersi si cu o geanta-banana (sunt cele in forma de broseta, dar mai mari). Nota 10 din 10!

        5. Costumul elegant, purtat pe timp de zi

        Cele din catifea velur sunt absolut magnifice pentru perioada asta si merg asortate cu piese casual sau sportswear. Conditia de baza pentru ca tinuta sa fie reusita este incaltamintea: fara tocuri! Adidasi, mocasini, botine sau pantofi cu talpa groasa sunt cateva variante bune. In partea de sus, un pulover simplu, un tricou cu maneca lunga sau un crop top pe sub sacou, o sapca de baseball sau de brutar (baker boy) si un fular supradimensionat sunt elementele cu care se finalizeaza tinuta.

          6. Fusta scanteietoare si un top oversized

          O alta combinatie reusita. Fusta din paiete, din satin, metalizata, a carei gratie este sublimata cu ajutorul unui pulover, hanorac sau tricou oversized. In picioare, adidasi, cizme cu talpa track, botine Chelsea sau ghete biker inalte. Mai adaugati bijuteriile preferate si jocurile sunt facute!

            7. Pantaloni metalizati, in locul jeansilor obisnuiti

            Acesta e un pariu pe care il voi castiga: toti pantalonii metalizati pe care ii gasiti in perioada asta la vanzare copiaza croiala unui model de jeansi. Drepti clasici, drepti si largi, slim, boyfriend, cu talie inalta si incretita, barrel sau mom fit… Mi se par cea mai indrazneata alegere pentru cele care sunt atat de obisnuite sa poarte jeansi, incat nu isi pot inchipui viata fara ei. Iata ca viata dovedeste ca exista jeansi… si jeansi metalizati. O data ce gasiti croiala si lungimea care va vin bine, adaugati un pulover, un cardigan sau o camasa (si o vesta tricotata). Viata!

              8. Accesoriul care rezolva totul

              Discreta tusa de stralucire, pe care putina lume a remarcat-o in perioada sarbatorilor, poate deveni acum vedeta tinutelor voastre de iarna: sosetele cu fir de lurex sau cu paiete, care se potrivesc oricarei ocazii.

                Pe teme similare, mai poti citi urmatoarele mele articole:

                Buy me a coffee. ☕ Daca ti-a placut acest articol sau daca ceea ce scriu in newsletter si pe Instagram te-a ajutat sa iti cultivi stilul, sa-ti infrumusetezi tinutele sau sa iei decizii vestimentare mai educate, m-as bucura sa-mi sprijini munca cumparano cafea virtuala, aici. Sau doua. Multumesc

                close

                Nu rata nici un trend!

                CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE