Patru tinute pentru patru scenarii de Revelion

Gata, e hotarat: anul acesta stii din timp unde si in compania cui iti vei petrece noaptea din ani. Ramane doar sa iti alegi tinuta si, in functie de cum te imbraci, cum te machiezi si iti aranjezi parul. Poate ai deja raspunsuri sarcastice la comentariile soacrei legate de outfitul purtat, poate exersezi pasi de dans pentru seara in club cu fetele, poate testezi variante de meniu pentru seara in familie…

In orice scenariu te vei gasi, am pregatit un scurt articol cu cateva sugestii stilistice si recomandari de coafuri elegante care sa te inspire – si de Revelion, si pana atunci sau dupa. De ce introducerea catorva idei de aranjare a parului? Pentru ca o coafura originala si usor de realizat poate tine locul unui accesoriu spectaculos si innobileaza o tinuta simpla.

Cand Revelionul e…
O cina intima, cu vin fiert si conversatii spumoase intre prieteni

Incepe cu un Aperol sau cu vin fiert si continua cu discutii interminabile despre cum s-a desfasurat anul pentru fiecare, cu concluzii, reusite si revelatii. Miezul serii este convivialitatea, prin urmare nu e cazul sa alegi o tinuta glam, ultra-eleganta sau formala. Recomandarea mea este sa mizezi pe o rochie frumoasa SI comoda, care te puna in valoare fara sa devii tu centrul atentiei. De preferat, o rochie pe care sa o poti accesoriza divers si pe care sa o poti imbraca si in multe alte ocazii.

Iti recomand rochiile de la Ludmila Corlateanu (colectiile ei sunt sub semnatura Milla Milla), Isabelle Vijiiac, Soleil, Verlinne sau The Nordic Village.

Trei dintre cele mai simple coafuri elegante (pentru par lung) pe care le vad potrivite acestor rochii sunt: „coroana” de impletituri (parul impletit in 2 cozi laterale, prinse apoi in jurul capului), un coc lejer la baza gatului sau o coada de cal (eventual ornamentata cu o funda mare din catifea, gasesti unele minunate la Josephine). O alta varianta este sa iti lasi parul despletit, ondulat sau indreptat, dandu-i volum cu o carare laterala.

Cand Revelionul e…
O seara in club, cu gasca de fete

Cel mai cool DJ, care nu te lasa sa stai jos un minut, shoturi si cocktailuri delicioase, ringul de dans plin. Trebuie sa onorezi ocazia cu o tinuta nu doar stralucitoare ca globul disco, dar si memorabila (ca nu e doar o alta noapte in club!). Sugestia mea e sa cauti o rochie acoperita complet de paiete, careia ii poti adauga niste botine cu toc gros si o haina scurta si calduroasa. Daca nu te tin picioarele sa stai pe tocuri toata noaptea, inlocuieste rochia cu o fusta din piele metalizata, suplimenteaza stralucirea cu niste cercei mari si finalizeaza tinuta cu ghete biker, fara toc. Rezultatul e un look grungy si comod.

Iti recomand un model de rochie midi din paiete de la Marks & Spencer. Sau poti alege o fusta mini din paiete de pe Answear.ro, Zara sau Reserved. Fuste midii din paiete gasesti la Chemistry Studio. Pantaloni peliculizati argintii sunt la Mango, pantaloni lungi din paiete la Innes Atelier si IHeart, iar la Cloche, din lame cu fir argintiu.

Cat despre par, fie il poti prinde cu diverse accesorii-bijuterie, fie onduleaza-l cu bucle mari, lejere, naturale. Prima varianta este cocheta, feminina si implica zero efort; poti folosi agrafe mari cu perle sau funde, agrafe din metal in diverse forme, diademe discrete. A doua este o coafura mereu la moda, care confera parului volum si miscare, plus ca este specifica anilor disco. 100% asortare. In sfarsit, o a treia posibilitate de aranjare a parului lung sau mediu (pe care o poti face singura, acasa) este ceea ce se numeste „surf braid”: doua cozi impletite strans, care incep chiar de la frunte.

Cand Revelionul e…
O petrecere acasa, cu playlisturi la comun

Cu rontait branzeturi, aperitive si alte delicatese in picioare, in bucataria devenita centrul casei, in timp ce in sufragerie jumatate din invitati s-au prins intr-o conga-trenulet, iar cealalta jumatate dezbate daca sa faca un gameboard sau sa puna un film pe Netflix. Stilistic, cea mai buna ideea e sa cauti o tinuta care sa-ti permita sa te misti, dar sa aiba si o nota festiva. Un costum din doua sau trei piese, din catifea. La inceputul serii, intampini pe toata lumea purtand sacoul asortat la pantaloni, cu un tricou simplu pe dedesubt iar in picioare niste tenisi, iar pe masura ce seara se incinge, iti scoti sacoul si poate adaugi niste cercei sau un colier. Ulterior, vei putea purta costumul la o cina aniversara, la un eveniment corporate si, ca piese separate, intr-o zi obisnuita de birou.

Gasesti astfel de costume la Zara, Marks & Spencer, Reserved. Mai gasesti piese separate din catifea la Mastij, Mango, Nissa si Izabela Mandoiu.

La genul acesta de tinuta as alege o coafura androgina. Daca ai parul scurt, o tunsoare garconne sau un bob (scurt sau mediu) se potrivesc de minune. Daca ai parul lung sau mediu, incearca un wet hairdo, acel tip de hairstyling care face ca parul sa para ud. Daca s-a potrivit pe covorul rosu pentru celebritati, sigur se potriveste si pentru un party de Revelion!

Cand Revelionul e…
O seara cu intreaga familie, cand tot ce conteaza e confortul si caldura caminului

Eleganta nu e pe primul loc, dar asta nu inseamna sa ramai in hainele obisnuite „de casa”. Poti alege o salopeta sau niste jeansi pe care ii asortezi cu un top festiv: un cardigan cu perle aplicate, o pulover alb sau negru caruia ii atasezi un guler mare din dantela, un top cu manecile din voal, un pulover cu margele sau paiete cusute pe piept. Finalizezi tinuta cu balerini din catifea sau o pereche de pantofi metalizati, cu toc jos si gros.

Tricotaje cu perle si paiete gasesti cam in toate magazinele asa ca nu voi recomanda un anume brand. Gulere mari, detasabile si minunate gasesti la Atelier Isabelle Vijiiac, Christine on the Clouds si la Magazinul lui Filip, si la IHeart ai bluze si hanorace cu gulere detasabile sau cu insertii din tulle. Ca bonus, gulerele si topurile (ca vorbim de pulover, cardigan sau hanorac) le poti imbraca oricand post-Craciun.

Aranjeaza-ti parul la fel de simplu. Impleteste o esarfa imprimata intr-o coada impletita prinsa la spate, poarta o bentita lata din catifea, rasuceste-ti bretonul intr-un Pompadour sau lateral si prinde-l cu o agrafa invizibila, strange-ti parul la spate cu o funda din catifea (stiu ca ma repet, funda din catifea e lait-motivul perioadei!), poarta o coronita-diadema din flori.

Care dintre aceste 4 scenarii si optiuni de tinute se potrivesc cu Revelionul tau?

close

Nu rata nici un trend!

CITEȘTE POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE